More

  RECENTE POSTS

  Sean Lehmkuhl bouwt Millennium Falcon voor zijn kinderen

  Sean Lehmkuhl is een gigantische eindbaas. Niet alleen omdat hij samen met zijn broer Ryan een onvoorstelbaar grote Star Wars collectie heeft. Maar ook omdat hij voor Halloween een rijdende Millennium Falcon heeft gebouwd, waarmee zijn kinderen de straten van de wijk onveilig kunnen maken.

  Als basis voor zijn Millennium Falcon heeft Sean de Landspeeder van Radio Flyer gebruikt. Ergens is dat zonde, want dat ding is van zichzelf al intens gaaf. Daarbij is Radio Flyer begin dit jaar gestopt met de productie van die Landspeeder, dus het wordt gegarandeerd een collectors item. Kijk maar eens wat de prijzen van dat ding inmiddels doen op ebay en amazon.

  Maar goed, Sean had er blijkbaar eentje over en dus heeft hij dat ding gebruikt als basis voor zijn knutselproject. Als eerste heeft Sean een frame van dunne houten planken over de Landspeeder gebouwd. Vervolgens heeft hij uit dik foamboard de basisvormen van de Millennium Falcon gesneden en deze op het houten frame geplakt. Daarna is hij met de details aan de slag gegaan, die hij uiteraard ook uit dit foamboard heeft gesneden. Reden om dit materiaal te gebruiken is overigens vrij eenvoudig: zijn kinderen van 3 en 5 hebben de driving skills van Sharon Dijksma die net is aangespoeld, dus het ding moet tegen een stootje kunnen.

  Hierna heeft sean de gaten en spleten opgevuld met purschuim, om vervolgens de boel glad te schuren. Dat heeft hij helaas niet heel strak gedaan, want van dichtbij ziet het ding er eigenlijk niet uit. Daar kunnen een flinke laag verf en twee blauwe ledstrips aan de achterkant jammer genoeg weinig aan veranderen. Sean denkt daar overigens anders over, maar hij heeft er dan ook ruim een maand werk in zitten: “I hand-cut a multitude of pieces to give the Millennium Falcon same additional detail and then added painted detail and wear to make it more like the vehicle from the movie.

  Heb je nou zoiets van “Hey dat kan ik ook, maar dan mooier!”, dan heeft Sean hier uitgelegd hoe je zo’n Millennium Falcon zelf kunt bouwen en een video van zijn kinderen die dikke pret hebben in hun eigen ruimteschip kan je hieronder bekijken. De heren komen overigens ook langs in de eerste aflevering van de Netflix-serie “The Toys That Made Us“.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN