More

  RECENTE POSTS

  Schommelen: Vet Kiiking!

  We moeten het even hebben over schommelen, en dan niet het aanduwen van een vrouwmensch met een maatje meer (volslank!), het wiebelen der ijsklonten in je tumbler of de koersen van aandelenportfolio’s. Nee, graag je aandacht voor Kiiking, of te wel het schommelen voor volwassenen in Estland.

  Blijkbaar is het Estse bier niet te hachelen want na de oogfeesten gingen de boeren wel traditioneel kantelen, maar dan met schommels om nog enigszins duizelig te kunnen worden zonder alcohol. Tradities zijn mooi zolang het maar geen Chinese lotusvoeten zijn, of bijvoorbeeld het stierenrennen in Pamplona. Maar Ado Kosk vond in de jaren 90 dat het schommelen wel een update kon gebruiken en bedacht Kiiking. Hij bouwde een über-schommel met metalen stangen van wel 6 meter, en dat alles met het ultieme doel om over de kop te gaan, de volle 360°. Het is sowieso een flink fysieke sport waar je pronte borsten van krijgt die zich prima laat combineren met een volle BBQ-maag. Niet voor broekventjes dus. Reet gaat ze huren voor de eerstvolgende RC-heisessie.

  Tenslotte: het wereldrecord Kiiking staat op een stanglengte van 7 meter ( 2 stangen van 7m zijn samen hoeveel?). Kicken!

  Vond je dit leuk om te lezen? Steek je duimpje eens in ons Reetbook. Vond het je kut? Maakt niet uit: ons zijn eeuwig levenden dus je doodverwensingen zijn welkom op Twitter. Geen gehoor? Scheldt dan eens tegen deze prachtmens!
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN