More

  RECENTE POSTS

  Schietpartij in Canadees parlement

  Canada doet ook mee aan de Amerikaanse reddingsoperatie van Koerdische olie, maar blijkbaar is daar niet iedereen het mee eens. Gisteren werden twee militairen platgereden door een bekeerde moslim en zojuist was een schietpartij gaande in het Canadese parlementsgebouw, nadat twee straten eerder iets verderop een soldaat is gepopt. De berichtgeving is uiteraard wat warrig. Zo gaat het verhaal dat er in het parlementsgebouw 20, 30, 50 keer is geschoten, dat 1 schutter op zijn beurt tot Emmentaler is gepopt door de popo maar dat er mogelijk nòg 2 schutters in het gebouw aanwezig zijn.
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=wYrMzh1960U&w=750&h=441]

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Sequal
  Sequal
  22/10/2014 - 18:23 18:23

  Canada is wel het laatste land waar dergelijke terreurcellen iets te halen vinden vallen. Low-profile, geen zichtbare speler op het wereldtoneel, het enige dat wij van ze weten is Maplesyrup en ijshockey en de grens tussen Canada en the US of A is makkelijk te nemen weet ik uit eigen ervaring. Waarom dan een dergelijke actie in onbeduidend no-mans-land als je als schietgrage (zogenaamde) ISIS-factie ook makkelijk een aanslag kunt plegen in het land van de onbegrensde mogelijkheden te weten NY of Boston?
  Ik zou het niet weten maar de mensen die ons angst willen aanjagen weten het ongetwijfeld.
  Canada, the land of no opportinity but godverdomme de mountains are stunning!

  Sequal
  Sequal
  22/10/2014 - 18:36 18:36

  @Gronk en aanverwanten. Gelukkig zijn er nog genoeg andere fora waar je je mening vertegenwoordigd weet want op Retecool. nl nobody gives a fuck anymore. Jou soort is dying out soon. And I hate that. I don’t like it one bit. Blijf sterk… blijf jezelf… maar retecool. Schietpartij, Canadees. Ridiculous…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/10/2014 - 18:40 18:40

  Mooi land met vriendelijke mensen.
  Maar dat maakt een stel haatbaarden geen moer uit.

  Als je niet in hun verzonnen vriendje gelooft (en wel op exact de manier zoals zij dat willen), dan maakt het niet uit wie je bent of wat jouw land eventueel wel of niet gedaan heeft. Zelfs als je je hele leven aan het verzorgen van hulpbehoevende mensen besteed hebt. Je bent een ongelovige en moet daarom dood.

  Ik begrijp werkelijk niet waarom iemand zich tot IS aangetrokken voelt. Zelfs al voel je je achtergesteld, onbegrepen of whatever kutsmoes die gasten hebben. Dan nog ga je niet zomaar iedereen die iets anders denkt overhoop knallen. Ik kan er werkelijk met m’n verstand niet bij…

  G. de Vader
  Gast
  22/10/2014 - 19:03 19:03

  @Gronk
  Het zou mij niet verbazen als het gewoon een uiting is van diepe frustratie, gezien de eenzijdigheid waarmee het conflict in Irak (met name) wordt benaderd. Die is nogal zwart-wit, waarbij ISIS wordt beschouwd als het grote kwaad. Ik kan mij voorstellen dat soennitische moslims die zich verbonden voelen aan wat daar gebeurt, een andere kijk op de situatie hebben, namelijk dat de Verenigde staten en hun partners proberen Irak als staat te behouden, terwijl het soennitische deel aldaar letterlijk onder een andere vlag verder wil en de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Gezien de wreedheden die over en weer nu worden gepleegd (maakt u zich geen illusies: ook de sji’ietische milities laten zich niet onbetuigd) in het kader van etnische zuivering, zie ook niet hoe die twee, of drie, zo u wenst, elkaar snel weer in de armen vallen.
  Overigens is dit ook ongetwijfeld een te beperkte weergave, omdat binnen de bevolkingsgroepen ook nog allerlei stammenproblematiek speelt en de één wellicht wat gematigder is dan de ander, maar goed.
  En wat die frustratie betreft: het mag duidelijk zijn dat onder moslims zich overtuigde lieden te vinden zijn die tot een activistischer houding bereid zijn dan een protestpagina op feestboek. Ook hier trouwens.

  Xloph
  22/10/2014 - 20:25 20:25

  Volgens mij is nog niet gemeld dat het moslims waren.

  gronk
  gronk
  22/10/2014 - 20:46 20:46

  @SeQua @GdeVader: : ik weet eerlijk gezegd niet waarom ik wordt aangehaald, maar he, ik wordt genoemd :D. Eigenlijk heb ik hier helemaal geen mening over. Vage shit.

  En dat de retecools al een tijdje langzaam aan het doodgaan zijn was me ook al wel duidelijk. Maar da’s een hele andere discussie.

  Gekke Tonnie is dating your sister
  22/10/2014 - 21:35 21:35

  AD vindt het nieuws dat er een Nederlander in de buurt was ten tijde van de schietpartij. Het wachten is nu op de lijst van de overige nationaliteiten die binnen een straal van 500 meter aanwezig waren. En natuurlijk welke mensen BN’ers zijn…want dan heije pas echt nieuws te pakken. Dat snappen ze bij AD wel.

  Pffff.

  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3774035/2014/10/22/Nederlander-was-bij-schietpartij-Canada.dhtml

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  23/10/2014 - 10:32 10:32

  @G
  Hmmm….niet overtuigd. Hoe gefrustreerd je ook bent…
  Het hoofd afsnijden van iemand die niet helemaal exact op dezelfde manier in Allah gelooft als jij…en van zijn familie ook maar…en zijn dochters verkrachten, want die zijn toch niets waard.
  Als je daar warm voor loopt dan ben je gewoon gestoord.

  Van die gasten in Irak en Syrië kun je nog zeggen dat ze niet beter weten en opgegroeid zijn in een hele wrede wereld. Maar een gast in Canada (of een IS volgeling in NL) heeft dat excuus niet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN