More

  RECENTE POSTS

  Saoedi-Arabië is een fijne bondgenoot

  Wat is Saoedi-Arabië toch een fijne bondgenoot. Ze pompen lekker veel olie voor ons op en komen zo af en toe met z’n allen naar Europa om een stukje strand te claimen.

  Verder is het land natuurlijk het toonbeeld van een moderne maatschappij in het Midden-Oosten. Een land waar je trots op bent dat het een trouwe bondgenoot van je is. Een land waarover je kunt zeggen dat het laat zien dat niet alle moslims een stelletje maffe haatbaarden zijn. Een rationeel land dat zijn uiterste best doet om alle vooroordelen als “middeleeuws” en “achterlijk” van tafel te vegen.

  Nou, dat land dus gaat een 21 jarige jongen onthoofden en daarna kruisigen (!), puur en alleen omdat zijn oom in de ogen van de overheid een eikel is:

  Ali, 21, is the nephew of Shia cleric and activist Sheikh Nimr Baqr al-Nimr, who was jailed and sentenced to death for his fiery speeches against Saudi Arabia’s ruling House of Saud dynasty

  Ali Mohammed al-Nimr is op zijn 17de opgepakt omdat hij mee zou hebben gedaan aan een door zijn oom georganiseerd protest. Hij is nadat hij eerst uitgebreid gemarteld is, voor van alles en nog wat (zelfs voor het versturen van eerste hulp uitleg via sms) ter dood veroordeeld. Zijn familie zegt dat dit bullshit is en claimt dat Ali enkel is opgepakt omdat hij het neefje van Sheikh Nimr Baqr al-Nimr is:

  Ali’s family allege that his connection to Sheikh al-Nimr is the real reason for the case, as well as the ongoing crackdown against Shia activists in the east of the country, which has gone largely unreported due to heavy restrictions on both the local and international media in Saudi Arabia

  Het gaat sowieso lekker in de Saoedische zandbak. Alleen dit jaar al zijn er 80 executies voltrokken, terwijl er vorig jaar “slechts” 87 executies zijn geweest, over het hele jaar dus. Het land staat hiermee overigens slechts op een vijfde plaats en moet Iran, Irak, Noord-Korea en China voor zich dulden. Maar zoals je ziet zijn ze druk bezig om numero uno te worden.

  Instant Update: drie maal raden welk land door de Verenigde Naties is aangesteld om het mensenrechtenforum te leiden… BONK BONK BONK!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  zeehond
  21/09/2015 - 17:24 17:24

  En dat zijn dan je bondgenoten…

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/09/2015 - 18:00 18:00

  Ssssst! Voor je het weet gaat de oliekraan weer dicht en is het weer 1973!

  Sicktheo
  21/09/2015 - 21:08 21:08

  Volgens Bert is het bondscoach zijn van Saoedi-Arabië een uitdaging en zijn alle mensen die hij daar gezien heeft heel vriendelijk en gelukkig. Als je met morele waarden rekening moet houden kun je nergens meer werken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN