More

  RECENTE POSTS

  Rutte wil honderdduizenden zzp’ers afslachten

  Terwijl Argos naar buiten komt met het feit dat de regering wel degelijk wist van het zware afweergeschut in Oekraïne en dus de Kamer verkeerd informeerde, is premier Rutte van zijn reces aan het genieten. Dit doet hij door een prijs uit te reiken. De ‘Freelancer of the year award’.

  Hier stond ons lachebekje dat aan het hoofd staat van het beste kabinet sinds WO II enorm te juichen voor zzp’ers en de hoofdprijs te geven aan een dame met een blog over voedselintolerantie. Maar laat dat eerste even tot u doordringen. Rutte stond te juichen voor zzp’ers. Dit is raar, want het kabinet, waar Rutte opperhoofd van is, houdt helemaal niet van zzp’ers. Die moeten kapot. Op welke manier dan ook. Maar gelukkig komt alles goed nu, want Rutte wil later als hij groot is óók zzp’er worden. Althans, dat zei hij bij de prijsuitreiking. Hij weet nog niet wat voor onderneming hij dan start. Wel zegt hij dat hij nu ook eigenlijk al zzp’er is, “met zestien miljoen bazen en geen personeel.”

  Maar nu komt het:

  Rutte, die geschiedenis studeerde, komt ineens aan met een quote (die hij aan Mao toeschrijft): “Ik wil duizend bloemen laten bloeien,” zegt hij om aan te duiden dat de overheid zzp’ers niet in de weg moet zitten. Buiten dat deze quote niet van Mao is maar van Zhou Enlai en dat het hier om honderd bloemen ging, is dit niet een quote waar de zzp’ers in uw redactie vertrouwen uit putten. Het gaat hier namelijk om de kortstondige liberalisatiecampagne in de Volksrepubliek China van 1956 tot 1957 die resulteerde in honderdduizenden, zo niet miljoenen doden. Oh ja, bonus: al die doden hadden kritiek op de regering.

  Rutte bewijst hiermee dus óf geen ene reet van zijn eigen studie te hebben meegekregen, óf liefst zzp’ers en critici over de kling te willen jagen. Laten we hopen dat hij door de onthullingen van Argos volgende week al zzp’er moet worden. En dat wij niet in interessante tijden gaan leven.

  Vrolijk Pasen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  04/04/2015 - 20:01 20:01

  Het kabinet is als de dood voor al die ZZPers omdat die de bijl vormen aan de wortel van dat verschrikkelijke pensioenstelsel waar al die babyboomers van vreten. Als heel Nederland ZZPer zou worden, zou het als een kaartenhuis in elkaar storten. Het lijkt mij een mooi moment, ook om al die graaiende bestuurders van die pensioenfondsen mee de afgrond in te zien storten.

  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  04/04/2015 - 20:05 20:05

  Ik geloof ook niet dat Flutte voor meer werknemers bij z’n ondernemersvrinden is. Die willen zo snel mogelijk van die ondingen als menselijke medewerkers af. Zou ie dan….nah……zou ie dan……… voor Basic Income zijn……. haha Nope; geen werk, dan zoekt u het maar uit straks. Had je maar uit een gouden VVD-kut moeten kruipen bij je geboorte. Eigen schuld!

  trekpet
  05/04/2015 - 19:24 19:24

  Dank voor de transculturele en interhistorische duiding bast, MAAARRRR. Een gluten site man, dat is toch bezigheidstherapie voor antivax moeders? Seriously.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  08/04/2015 - 16:44 16:44

  “Ik wil honderdduizenden ZZP’ers laten bloeden!!”

  FTFY

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN