More

  RECENTE POSTS

  Rutte: “kans op regering VVD met PSV is nul”

  De kans dat de VVD gaat regeren met PSV is nul, zegt VVD-lijsttrekker en premier Rutte. “Dat gaat niet gebeuren”, zei hij in het televisieprogramma Buitenhof. Maar letterlijk zeggen dat de VVD PSV uitsluit gaat Rutte te ver. “Ik sluit een partij niet uit want dan zeg je tegen hun aanhangers dat je hun problemen niet serieus neemt. De kans is nul procent, puur op inhoudelijke gronden.”

  Rutte noemt PSV sociaal-economisch nog verwarrender dan 50PLUS. Aan de uitspraken van coach Philip Cocu, over de sociaal-economische koers die PSV voor het land beoogt, kan Rutte geen touw vastknopen. “Ik snap ook wel dat voor Nederland de aanval de beste verdediging is, maar maak dat nou eens concreet in beleid”, aldus Rutte. “We moeten het doel voor ogen houden, een team vormen, en gewoon scoren met die land, maar als ik dat wazige verkiezingsprogramma van PSV lees heb ik soms het idee dat het over hele andere dingen gaat dan politiek. Dan zie ik toch vrijwel geen aanknopingspunten om samen in een regering te gaan zitten.”
  Eerder sloot de VVD al samenwerking uit met achtereenvolgens de NS, de ANWB, C&A, BMW en de PVV. Met welke partijen Rutte samenwerking wel waarschijnlijk acht, wil hij pas na de verkiezingen zeggen. Niettemin verwachten we Rutte 15 maart, aan het einde van een lange verkiezingsdag, het volgende te zullen zeggen: “De kiezer heeft de VVD en PSV tot elkaar veroordeeld, we moeten wel samenwerken, dat is in het belang van de stabiliteit van ons land. We moeten verantwoordelijkheid nemen, in het landsbelang.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Sjofels de Pofels
  17/01/2017 - 13:47 13:47

  Nou, het wordt hoog tijd dat de elite in den haag eens gaan kijken onder de rivieren en wat zich daar afspeelt, lusten de honden geen brood van.. en hop weer twee zetels voor PSV.
  /hubert both

  Bismarck
  17/01/2017 - 17:34 17:34

  “Ik sluit een partij niet uit want dan zeg je tegen hun aanhangers dat je hun problemen niet serieus neemt.”
  Kan Rutte eens stoppen met het valideren van Calimero’s?

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  17/01/2017 - 20:20 20:20

  Wij zijn groot en zij zijn klein, en dat is ideaal voor kabinetsonderhandelingen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Bismarck
  17/01/2017 - 21:54 21:54

  Al sinds Noach’s ark weten we ‘soort zoekt soort’.

  PS. Rutte’s kans op een plek in Brussel wordt in maart vermenigvuldigd met de hetzelfde percentage als het aantal kamerzetels van zijn partij. Voor Mark zijn het dus heel belangrijke verziekingen. Hij zal geen opponent tegen het hoofd stoten en iedere dwalende stemgerechtigde welkom heten. (until the erections, that is.)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN