More

  RECENTE POSTS

  Rutte Internationaal VOLKOMEN Uitgelachen

  Afgelopen weekend was Grijnzende Mark op de NAVO-top in Wales en hoe verrassend: niemand nam Mark serieus. Hij was er wel en hij probeerde natuurlijk ook af en toe zich zodanig te manoeuvreren dat hij in de buurt kwam van de mensen die de fotografen wel op de foto wilden hebben, maar voor de rest maakte hij dezelfde indruk als de kamerplanten in de hoek. Ergens tijdens het diner liet Mark zich nog ontvallen dat Nederland bereid was tweehonderd militairen ter beschikking te stellen om de Russen af te schrikken. Even was het stil. Toen begon iedereen heel hard te lachen. “Anders stuur je toch je tanks Mark”, bulderde David Cameron. “Of je JSF”, gierde Angela. Mark grijnsde nog eens wat en was de rest van de avond stil.

  Gisteren lekten diplomaten dat Fransje Timmermans in aanmerking komt voor het commissariaat Regulering. Dat zegt u waarschijnlijk helemaal niets, want die post heeft nooit bestaan. Minder dan de troostprijs dus. Het Ministerie van Kluitjes in het Riet. Hoofd van de postkamer. En dat terwijl Rutte nog zo ambitieus had ingezet. Hij wilde Dijsselbloem op een zware post! Handel of Monetaire Zaken. Dat is zoals ik al eerder voorspelde het dus niet geworden. Sterker: Dijsselbloem werd door het Luxemburgse drankorgel Juncker tot persona-non-grata verklaard en daarmee kwam tweede keus Timmermans in beeld. Die moest dan maar hoge vertegenwoordiger van het EU-buitenlandbeleid worden. Timmermans sprak zoveel talen. Ook dat is niet gelukt, want dat werd een onervaren Italiaans kutje. Om de drol nog enigszins te polijsten mag Fransje zich straks wel vice-voorzitter noemen. Maar daar hebben ze er nog vijf van.

  “Minister Frans Timmermans gaat zich in Europa de komende jaren buigen over regelgeving”, probeert de Volkskrant het nog. Alsof de andere commissarissen (d.w.z. met portefeuille) dat niet doen! Wellicht dat Mark vanavond, als hij z’n wasje naar z’n mama brengt, zich realiseert hoe volkomen mislukt zijn premierschap is. Maar politiek veel brisanter is natuurlijk hoe tevreden ze bij de PvdA zijn met dit flutresultaat. Daar hadden ze geloof ik op meer gerekend. Het is helemaal niet erg dat je als klein land niet altijd de mooiste posten uit het vuur sleept (hoewel dit wel erg lullig is), veel erger is dat Rutte deze afgang klaarblijkelijk niet heeft zien aankomen. Als het Commissariaat voor Regulering (?) het resultaat is, had Rutte in Brussel niet hoeven lobbyen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frisco
  Lid
  10/09/2014 - 09:03 09:03

  Meanwhile, somewhere…

  Charlietoffert
  10/09/2014 - 10:52 10:52

  Misschien dat het niet handig is als Nederland met zijn gas-belangen, naast burgers ook nog soldaten verliest. Misschien wil de VS met coalitie vriendjes kringen nederland dwingen juist nog meer JSF te kopen. Misschien was de stagnatie van de PVDA banenmachine belangrijker dan de stagnatie van zinvolle posities, zolang de stoelendans maar doorgaat!

  G. de Vader
  Gast
  10/09/2014 - 13:08 13:08

  “Juncker omschrijft de rol van Timmermans als die van een ‘waakhond’ die erop toeziet dat de Commissie zich beperkt tot de hoofdzaken en de rest overlaat aan de lidstaten.”

  *Zucht*

  Daarnaast gaat hij zich als commissaris bezighouden met Europese regelgeving, relaties tussen de Europese instellingen, rechtsregels en fundamentele rechten.

  En hij mag met een emmertje sop de auto’s beneden in de garage wassen, aangezien hij verder toch geen snars te doen heeft.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  10/09/2014 - 13:17 13:17

  Grappig inderdaad. Misschien kan Rutte een brigade boekhouders sturen in de strijd tegen IS. Heeft hier in Nederland ook goed gewerkt. Nu alleen Barack * mag ik Barack zeggen?* nog overtuigen.

  Mooi ook dat timmerFrans een belangrijke functie krijgt. Die gaat de komende 4 jaar – naar goed Nederlands gebruik – heel wat Excel- sheetjes invullen. Veel plezier.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  10/09/2014 - 13:19 13:19

  http://nos.nl/artikel/696661-timmermans-rechterhand-juncker.html
  “Fransje, ome Jean-Claude wil gefapt worden, laat je handje eens wapperen”

  G. de Vader
  Gast
  10/09/2014 - 13:34 13:34

  Ze staan die drol stevig te polijsten, maar bottom-line is dat hij alleen een visitekaartje krijgt. Geen taken, geen portefeuille, geen budget. Horen we niks meer van.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  10/09/2014 - 13:57 13:57
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/09/2014 - 14:48 14:48

  De Europese Raad wil geen zwaargewichten op topfuncties in de Commissie.

  Ieder land wil zichzelf profileren en het laatste dat je dan kiest is een stel pitbulls die je de wind uit de zeilen neemt. Dus moeten de commissarissen lieve bescheiden volgzame figuren zijn die vooral niet in de weg lopen.

  Timmermans is een aardige vent die diplomatiek genoeg is om de ER niet tegen zich in het harnas te jaren, Maar eigenlijk is hij te ambitieus voor dit clubje. Dus krijgt hij de taak de boel intern te gaan regelen onder het motto: “van wie binnenshuis bezig is, heb je buitenshuis geen last.”

  Do Commissie eens lekker reorganiseren kan overigens geen kwaad. Beetje laat, maar liever laat dan nooit..Ben alleen bang dat Frans nogal teleurgesteld gaat worden. Het is een haast onmogelijke opgave.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN