More

  RECENTE POSTS

  Rotterdam: Heersende Stad, Dus Heersende Burgemeester

  U weet, hier van de Retecools (en dan vooral ik) zijn nogal van Rotterdam, want heersende stad, die elke dag anders is en we zijn niet de enige die er zo over denken. Bij zo’n stad hoort natuurlijk ook een intens heersende burgemeester en die heeft Rotterdam in Ahmed Aboutaleb. Aboutaleb, zelf moslim, heeft het helemaal gehad met geradicaliseerde “moslims” en begrijpt niet wat jihadgangers bezielt. Maar zegt hij, als je zo graag naar Syrië wilt, prima, doen! Ga maar! Alleen hoef je nooit meer terug te komen. Volgens Aboutaleb spelen factoren als werkloos, discriminatie, geen plek in de maatschappij vrijwel geen rol in de beslissing van jihadgangers om naar de IS te vertrekken. Het is volgens hem meer het ideaalbeeld van een samenleving waarin het woord van God verheven is tot wet. En daar kan je volgens hem weinig tot geen maatregelen tegen nemen: “…Ik wil ze ook niet tegenhouden. Als iemand deze samenleving verdorven vindt, ga! Ga maar. Maar dan is er ook geen weg meer terug. Lever dan je paspoort in en neem het risico dat er bommen op je vallen. In die zin verschil ik echt hardgrondig met de Nederlandse regering van opvatting op dit punt…” Dus doei! Tot nooit meer ziens. Gaan wij hier verder met normaal doen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Skyclad
  Skyclad
  26/11/2014 - 08:49 08:49

  Mooie dames die spijt krijgen mogen terug komen, de rest blijft maar mooi daar. Kunnen ze de schade die ze de lokale bevolking aan hebben gedaan proberen een beetje goed te maken.

  Ome Mc
  Lid
  26/11/2014 - 09:07 09:07

  Ik zie het verschil niet. Volgens mij is dat ook wel de opvatting van de regering, maar is het (m.i. terecht) niet mogelijk om dat wettelijk af te dwingen. Wat dus maakt dat hij het als Burgemeester prima kan roepen, omdat het wel lekker makkelijk bekt en als je vraagt waarom hij het niet regelt hij net kan doen alsof het kabinet niet zou willen en dat het daaraan ligt.

  tl:dr; goedkoop punten scoren.

  Trollbuster
  Lid
  26/11/2014 - 09:48 09:48

  Volgens mij kan het wel, want de schatjes treden in dienst van een vreemde krijgsmacht, en dan verlies je automatisch je Nederlanderschap

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/11/2014 - 09:57 09:57

  Even afgezien van het juridische aspect (desnoods jas je een wet door de Kamer die het wel mogelijk maakt iemand de Nederlandse nationaliteit af te nemen) is het een logisch standpunt.
  Als iemand naar Syrië af wil reizen om zich in het Kalifaat te vestigen is dat diens keuze.
  Dat iemand zich daar dan vervolgens aan de plaatselijke wet moet houden is een logisch gevolg.
  Als die wet voorschrijft dat ongelovigen de keel door moet worden gesneden geven Syriëgangers dus al aan dat ze daartoe bereid zijn.
  Je bereid tonen een ernstige misdaad in het buitenland te gaan plegen is volgens mij niet strafbaar en zolang het niet gevaarlijk voor de veiligheid van NL of bondgenoten.
  In Saoedi-Arabië gebeurt al decennia hetzelfde en iemand die daar naartoe afreist wordt geen strobreed in de weg gelegd.
  Gewoon laten gaan dus (het is toch een illusie dat je ze tegen kunt houden als ze echt willen gaan). Maar nooit meer terug laten komen lijkt me wel zo prettig.

  Susan Heklicht
  26/11/2014 - 12:22 12:22

  Het blijft symptoombestrijding. Dat het hier gaat om moslims die zich niet kunnen verenigen met opgedrongen westerse waarden (wat al speelt sinds de eerste Golfoorlog) blijft buiten beeld en er is waarschijnlijk ook niet gauw iets aan te doen. Ik vind dat erg jammer.
  Overigens is het “hartgrondig”, met een t. Ik heb het opgezocht en het staat in een opmerking op deze pagina.

  Møhammed Said al Sahaf
  26/11/2014 - 13:07 13:07

  Dus als je weet dat mensen naar het buitenland willen om daar nietgelovigen of andersgelovigen een kopje kleiner te maken en de rest te onderdrukken moet je ze vooral laten gaan? In al z’n eenvoud gewoonweg een briljant idee! Flikker je potentieel moordende tuig gewoon bij een ander over de schutting en kijk er daarna niet meer naar om, wat ze daar uitvreten zal je een zorg zijn.

  Commercieel paus Profiteur den eerste der VSM kerk
  Commercieel paus Profiteur den eerste der VSM kerk
  26/11/2014 - 13:23 13:23

  Jawel, das wel een zorg, echter hebben we daar dan weer F16’s voor.

  Møhammed Said al Sahaf
  26/11/2014 - 13:40 13:40

  “Jawel, das wel een zorg, echter hebben we daar dan weer F16’s voor.”

  Nog beter. We laten dat moordende tuig wat steden innemen en daar de niet moslims onthoofden, verkrachten (of andersom) en daarna gooien we de rest plat.

  E.R. Deoz
  26/11/2014 - 18:16 18:16

  Niet iedereen die naar Syrië gaat zal dat doen om mensen te onthoofden. Sommigen zullen “gewoon” in een sterk fundamentalistisch islamitisch land willen wonen. Ik denk dat Aboutaleb vooral die laatste groep bedoelt. Wie gaat om te moorden moeten we zoveel mogelijk tegenhouden.

  Ome Mc
  Lid
  26/11/2014 - 18:45 18:45

  Nou, als-ie sowieso die laatste bedoelt dan hoeven we alleen maar de staat te erkennen en zij alleen maar IS-burgerschap aan te nemen. Iets zegt me dat we dat niet zullen doen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN