More

  RECENTE POSTS

  RLCNM Dodenherdenking: Toots Thielemans – Midnight Cowboy Theme

  Vanmorgen is op 94 jarige leeftijd jazzmuzikant en componist Toots Thielemans in zijn slaap overleden. Thielemans lag in een Brussels ziekenhuis na een val eerder deze maand.

  Hij is echter niet overleden aan de gevolgen van deze val, maar aan ouderdom. Mooier kan eigenlijk niet, daarbij is 94 jaar ook niet echt een vervelende leeftijd wat dat betreft. Thielemans is tot 2014 actief geweest en heeft tijdens zijn loopbaan samengewerkt met de groten der aarde (hoewel Toots Thielemans daar zelf ook toe behoorde), zoals Charlie Parker, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Miles Davis en Dinah Washington en heeft tevens meegewerkt aan meerdere grote (film) composities zoals The Getaway, Midnight Cowboy (zie hieronder) en de tune van Sesamstraat. Maar niet, zoals velen denken, aan het theme van de absoluut briljante film Once Upon a Time in the West.

  Gelukkig is Midnight Cowboy met Jon Voight en Dustin Hoffman niet minder briljant, daarom hieronder de door John Barry gecomponeerde, en Grammy winnende, themesong van Midnight Cowboy, waarin Toots Thielemans verantwoordelijk is voor de mondharmonica.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN