More

  RECENTE POSTS

  Rijk Worden Van Armen

  Als een van je elektrische apparaten het begeeft, kwak je hem gelijk in de Kliko Breng je hem naar een Wecycle punt. Op deze manier gooien we jaarlijks 128 duizend ton aan zogenaamd e-waste op een hoop. Nou is er via een fijn chemisch process nog goud uit te halen en het koper in de bedrading levert ook nog wat op, dus het meeste verdwijnt hier volkomen. In ontwikkelingslanden gaat dit er iets anders aan toe. In india bijvoorbeeld wordt 32 ton E-waste per dag opgehaald. Het meeste hiervan wordt door de lokale bevolking minutieus uit elkaar gepeld om in onderdelen weer te worden verkocht. Maar er blijft nog wel het een en ander over. Batterijen bijvoorbeeld. Nu hebben ze bij IBM in India nu eens wat nuttigs bedacht. Zij hebben onderzocht dat een volgeladen batterij uit een afgeschreven laptop voldoende power heeft om een LED lamp vier uur per dag voor een heel jaar te laten branden. Dat kunnen ze in sloppenwijken van India goed gebruiken. De Urjar(PDF!), zoals dit kastje gaat heten, moet slechts 10 euro gaan kosten. Dat is voor die mensen een heel bedrag, maar voor ondernemers in de sloppenwijk een hele goede investering. En ook voor IBM, als je je bedenkt dat er wereldwijd 863 miljoen mensen in Sloppenwijken wonen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  08/12/2014 - 15:30 15:30

  “Zij hebben onderzocht dat een volgeladen batterij uit een afgeschreven laptop voldoende power heeft om een LED lamp vier uur per dag voor een heel jaar te laten branden. ”

  Dat is niet wat ik hier lees: “Participants were satisfied with the long battery life, which they reported to be between 6 and 12 months. All of them charge the battery for 5 to 7 hours overnight at home. “

  Grijpstra
  08/12/2014 - 22:55 22:55

  Erg tl;dr-linkje. Maar als ik zo ff lees zijn notebookaccu’s net zo’n handeltje als printerinkt.

  http://infant.tweakblogs.net/blog/8515/domme-batterijen.html

  /via tweakers.net

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN