More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiterts 2015 – KUS feat. Rene Froger – Kon Het Elke Dag Maar Kerstmis Zijn

  “DING! ‘t is al bijna kerstmis.” Joh. Sterker nog, het is al kerstmis, en met deze kanjer van een opener is uw eerste kerstdag om 14:00 ongetwijfeld weer helemaal goed!

  Het nummer heeft ALLES wat een goede kersthit betaamt te hebben. Belletjes? Check. Chicks die om onverklaarbare reden in een Santa-kostuum staan? Triple check. Rene Froger? Wait, wut? Okay, dat staat niet op de lijst van requirements voor een gegarandeerde Kerst Kneitert. Maar hij zit erin. Echt. Bereid u voor op een staaltje inhoudelijke diepgang die zijn weerga niet kent, dames en heren, want deze bijna 10-jaar oude, zwaar miskende, kersthit zou op een dag nog wel eens de Fairytale of New York van de troon kunnen stoten als meest heersende kerstplaat. Ik blijf het toch zeggen, hoor.

  Wat maakt deze plaat zo geweldig dan? Vertel het ons!

  Goed, omdat jullie zo aandringen. Vergeet de dansende blondjes die met een stem alsof ze nooit hun brugklasperiode voorbij gekomen zijn zingen terwijl ze dat niet compenseren door a la K3 of Linda Roos en Jessica de verbeelding ietsjes te stimuleren. Vergeet de Green Screen-implementatie die je ernaar doet verlangen dat George Lucas zijn ep 1,2 en 3 voodoo op de clip los zou laten. VERGEET DAT HUPPELENDE ELFJE! Het zijn allemaal oppervlakkigheden en Jezus, want daar gaat de christenen toch uiteindelijk om met kerst, vindt dat oppervlakkige beoordelen maar niks.

  We namen al een voorsprong in de inleiding; we vervolgen met de eerste zin van het couplet. “De wereld is wit”. Oei. Ja, daar raken we natuurlijk een gevoelige snaar, zo vlak na het jaarlijkse pietendebat (april – begin december). Luisteren we iets verder in dat couplet, dan zingen de dames ” ‘t is overal weer gezellig op straat”. Moet je aan Chris Rea vragen, joh, hoe gezellig het op de weg is. Is er niet ergens een kerstkneitercoordinatiecommissie die ervoor zorgt dat de boodschap een beetje in lijn is met elkaar? Goed, goed, terug naar KUS. “De dagen zijn kort, de nachten zijn lang. En ik kus de kerstman op iedere wang.” Zucht. Blondjes, he? De kerstman heeft een (nep)baard, Rene Froger niet. Bovendien hebben we het idee dat de “kerstman” nadat je het in je sexy santa outfit over lange nachten gehad heb, iets anders verwacht dan 3 zoenen op de wang. Get real or get out, enzo. Nog meer?

  “Kerstmis is een heerlijke tijd. Iedereen is vrolijk en blij.” Mwoah. Dat valt te betwijfelen: in ieder geval die kerstmannen die jullie zojuist met een paar laffe zoentjes op de wang blauwe ballen bezorgd hebben vallen niet in de categorie ‘vrolijk en blij’, en inmiddels kun je hetzelfde langzamerhand gaan zeggen over de luisteraar van jullie liedje. De melodie ook! Zo lekker catchy! Zelf bedacht? Owja, inhoud… “Kon het elke dag maar Kerstmis zijn”… Laten we het erop houden dat met dit soort motivatoren er niet genoeg drank in de wereld is om elke dag kerstmis te doorstaan zonder het creëren van Tarantino-achtige scenes die het principe van Vrede op Aarde nogal onderuit halen. Meer analyse? Mag u in de comments doen, want nog een seconde langer en uw redacteur van onvrijwillige dienst (Web, die foto’s worden NU gedelete, afspraak is afspraak) moet 14 dagen in een dwangbuis doorbrengen, en daar wordt alleen de mingool blij van. Fijne kerst!

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van dit èn vorig jaar zien? Deze tag laat ze allemaal zien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN