More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2021: Kerstreclames

  Het is weer bijna zover, lieve Retecoollezertjes! Het is half december gewéést, en dus knalt onze jaarlijkse Zalige maar toch Inclusieve Kerstkneiters megafestijn over een paar dagen weer de interwebs uit. Dit jaar wederom twee dolle dagen wegens heerst! En bovendien al voor het achtste jaar op een rij! En bovendien beginnen we gewoon lekker nu alvast een beetje, wat niet overdreven vroeg is als je bedenkt dat een beetje tuincentrum tenslotte hartje zomer al aan het Kerstseizoen begonnen was.

  Volgens wetenschappelijk ondesjoek dat ik op Feestboek heb gedaan kijkt u amper nog old skool lineaire televisie, u weet wel, dat je met z’n allen op één afgesproken moment naar een eenmalige stream zit te kijken. Hooguit kijkt u nog voor een live sportevenement, maar dat is omdat het dan makkelijker is om erover livebloggen op een zeker margeblog. U mist daardoor heel veel moois, zoals ook de jaarlijkse reclame-wedstrijd voor supermarkten, waarbij het erom lijkt te gaan wie de ergste emo-terreur op de kijker weet los te laten.
  De eenmans jury in deze wedstrijd is Redditor Qspure, die al voor het derde jaar de kerstreclame van de vijf grootste supermarktketens tot op het bot heeft gefileerd. Qspure doet eigenlijk niet veel meer dan zich bij iedere scene hardop afvragen hoe realistisch het is, en ik kan alvast verklappen dat dat niet vaak het geval is. Kerstreclames voor supermarkten lijken maar één doel te hebben en dat is met twee gestrekte benen op uw emotie proberen in te werken. De hele trucendoos gaat open, om u onder aanzwellende dramatische muziek een traantje te laten wegpinken.

  Waarom doen Supermarkten dat eigenlijk, vraagt Qspure zich terecht af: “De meeste mensen gaan gewoon naar de dichtstbijzijnde grootgrutter, of de winkel waar je het makkelijkst kunt parkeren, of gewoon de goedkoopste, maar om een of andere reden denken supermarkten dat ze héél veel reclame moeten maken omdat de consument anders vergeet dat de AH bestaat en spontaan 10km verderop naar de Jumbo gaat.”

  Het uiterst vermakelijke wedstrijdverslag leest u hier, inclusief de bijbehorende youtube video’s met de betreffende kerstreclames èn extragratis linkjes naar de soortgelijke analyses uit 2019 en 2020.

  “een luie nietsnuttende witte man”

   

  De Volkskrant heeft dit idee keurig gejat, en er bovendien raportcijfertjes aan toegevoegd. Het resultaat daarvan leest u hier.

  In de Kerstreclame van AH zien we dit jaar een vertederende lovestorie tussen twee hamsters, wat qua dierenliefde dan weer tamelijk haaks staat op de bizarre hoeveelheid dierenlijken die AH in haar koelbakken heeft uitgestald. Ook het AH bondsblad Allehande puilt uit van de dode dieren, maar gelukkig heeft website Bonusvegan.nl de Kerstallerhande van dit jaar geveganized. Het resulaat ziet u in dit handige e-boekje.

  Diezelfde AH heeft ook nog op Spotify een bijbehorende Allerhande Kerstplaylist, speciaal voor mensen die met nul hersencellen door het leven moeten, en daardoor niet in staat zijn zelf die compleet grijsgedraaide Kerstkneiters te vinden, dat overbekende lijstje met Mariah Carey, Wham, Chris Rea, enfin, u kunt het lijstje met twee vingers in de oren zelf wel aanvullen.

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2020, 2015, 2016, 2021, 2017, 2019 èn 2018 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen acht jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  19/12/2021 - 19:19 19:19

  Behalve de supermarkten, kan de Staatsdommemensenbelasting er ook wat van, als het over emotionele terreur reclame gaat.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  19/12/2021 - 23:39 23:39

  haha! kostelijk ook die reddit post. Thnx!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN