More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2018: Tijd Voor Een Spelletje Gourmetbingo!

  Eerste Kerstdag, en de avond nadert. En dat betekent dat uw omgeving stilaan de tafel in gereedheid brengt voor een oer-Hollandse potje gourmetten! Nu kunnen we het gastronomisch niveau hier in Nederland, voor zover al aanwezig, samenballen tot de drie V’s: Véél, Vet en Vooral goedkoop. Iets essentieels als smaak telt in de weging gewoon niet mee. Waar het om gaat is de ratio van de meeste caloriën per uitgegeven euro.

  In deze efficiency race-to-the-bottom is het avondmaal iets wat we het liefst staand in 3 minuten naar binnen proppen, daar waar het meer beschaafde deel van Europa urenlang aan tafel zit, in feite omdat eten er, samen met een goed glas en dito gesprek, welhaast tot kunst verheven is. In NL eten we omdat het nou eenmaal moet, zoals je ook af en toe naar de WC moet. Zo bekeken lijkt Gourmetten een paradisgmashift binnen de Nederlandsche Cultuur: het dwingt ons om ééns per jaar urenlang te tafelen. We zijn zelfs al zover dat we, opgejaagd door de Gourmetwijnbox van AH, er zelfs een glaasje wijn bij drinken. Er lijkt dus nog hoop te gloren voor ons land, ware het niet dat gespreksonderwerpen nogal gevoelig kunnen liggen. Om dit te omzeilen, en om ons niet te pletter te vervelen tijdens die lange gourmetsessies bedacht de webside Christmaholic de Gourmetbingo! Op de Bingokaart, die u hier kunt downloaden, staan 12 illustraties. Denk aan pannetjes voor het gourmetstel, en sausjes. En kaarsjes, want die staan met Kerst natuurlijk altijd op tafel. Steeds als je een item op je bingokaart hebben gevonden op tafel, mag je deze inkleuren. Het laatste vakje dat overblijft, is een cadeautje. En als je die hebt ingekleurd, krijg je een Verlaat de Gourmet-Gevangenis-kaart waarmee je al je gourmetmeuk in een grote koekenpan op het gasfornuis mag flikkeren. Verlost uit die gourmetellende!

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016, 2017 èn 2018 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vijf jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bla
  bla
  25/12/2018 - 18:00 18:00

  nou het vleesch gaat hier gewoon drie kwartier in de oven zodat je in alle rust nog van een winterbiertje kan genieten 😉
  vrolijk kerstfeescht!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN