More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2018: Home Alone

  Kerstmis, dat betekent gezellig met de hele familie rondom een warm, verlicht televisiescherm zitten en ieder jaar weer dezelfde rij afgezaagde Kerstfilms kijken. Want dat is traditie en dat gaan ze ons gofferdomme niet afpakken! Maar in plaats van je gele hesje aantrekken en je er tegen te verzetten, kun je ook gewoon met de flow meegaan, en tot de ontdekking komen dat er soms een reden is dat sommige Kerstfilm blijvertjes blijken te zijn.

  Zoals Home Alone, uit 1990, dat ten onrechte is verguisd en afgedaan als een flauwe kinderfilm, maar wie goed kijkt ziet een film die op alle levels goed in elkaar steekt. Home Alone is de Bohemian Rhapsody onder de Kerstfilms! We hebben het trouwens dan niet over de sequals, Home Alone 2 en hoger, dat is allemaal ranzige bagger. Wist u trouwens dat Home Alone in 1990 genomineerd was voor 2 Oscars? En dat de schrijver en producer van Home Alone, John Hughes, ook het script schreef voor erkende klassiekers als The Breakfast Club en Ferris Bueller’s Day Off? En dat de cast bestaat uit grootheden als Joe Pesci en John Candy? Wat ik bedoel te zeggen: Home Alone is geen confectie beeldvulling, het is een uiterst originele ambachtelijke slapstick film, liefdevol gemaakt, en van pakweg het niveau Blues Brothers. U moet alleen even verder kijken dan het kleine jongetje en de Kerstversieringen. Het verhaal is fantastisch opgebouwd, elke scene heeft een doel, en de film gaat vrijwel alle clichés keurig uit de weg. Deze Kerst maar liefst twee keer de zien op een Nederlandse TV zender: Vanavond op SBS6 om 20:30 en op Tweede Kerstdag op Net5 om 16:05.

  KerstkneitersDe hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016, 2017 èn 2018 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vijf jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN