More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2014 – Holy Limit – The Christmas Dance

  Op dit fijne blog heb ik me al eens vaker schuimbekkend laten gaan tegen de Après-Skisering van de cultuur in dit land. Alles wat ook maar een beetje oorspronkelijk en traditioneel is wordt vroeg of laat omarmd door de hossende meute, waarna het uiteindelijk die uniforme Hollandse evenementen gestalte krijgt: polonaise, biertenten, handjes in de lucht en hoempapa muziek. Dat stelletje proleten dat bierdrinkend van evenement naar evenement trekt om de pijnlijke leegheid van hun bestaan met plastic bekers vol evenementenbier weg te spoelen. Carnaval was in de jaren 70 al geslachtofferd, daarna volgden het Nationaal voetbalteam, het schaatsen, de Wintersport, Koninginnedag en het lijkt erop dat Kerstmis weldra de volgende target is op de slachtofferlijst van deze culturele Al Qaida. Uiteindelijk werden al deze gebeurtenissen gereduceerd tot stom zuipen. De makers van bovenstaand clipje, als we het dan toch over stom zuipen hebben, zijn trouwens een verzameling boeren uit het Limburgse Oploo die gezien de plaatselijke mestproblematiek èn de kwaliteit van hun clipje beter de naam Holy Shit hadden kunnen kiezen. Zelf beweren ze dat ze willens en wetens een fout nummer wilden maken, want die gaan altijd zo lekker viral. Vast overtuigd van hun onafwendbare internationale doorbraak hebben ze deze Kerstkneitert ook maar vast in het Duitsch opgenomen. We zijn dus al zo diep gezakt dat smakeloosheid de norm is, want dan val je tenminmste op. Het wachten is nu op de volgende artiest die bij wijze van Kerstliedje in een fout jasje gestoken, en op een fout hoempapa deuntje gaat zingen over hoe fantàstisch het gourmetten met z’n schoonmoeder elk jaar toch weer is.

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van dit èn vorig jaar zien? Deze tag laat ze allemaal zien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  25/12/2014 - 19:31 19:31

  Behoed je tijdens het afgeven op de leegheidterreur van deze figuren dat je de oorspronkelijke versies van polonaise en kerstmis dermate gaat ophemelen dat het überhaupt ooit wat was. De oorspronkelijke versies van deze [i]oer-Hollandsche cultuuruitingen[/i] waren al dieptriest, daar doet geen smakeloosheidmake-over wat aan van af.

  Bismarck
  25/12/2014 - 22:34 22:34
  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  26/12/2014 - 08:54 08:54

  Webmeister is volgens mij zelf een brabo dus dit ligt begrijpelijk een ietsje gevoelig.

  Bismarck
  26/12/2014 - 19:58 19:58

  Heel begrijpelijk dat Brabantse plaatsen gevoelig liggen (je wilt er in geeneen dood gevonden worden), maar dan hoef je ze nog niet naar Roze Khmer voorbeeld topografisch te gaan lopen dumpen in landen die daar niet op zitten te wachten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN