More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Positiviteitsweek: Reza Aslan Geeft CNN Hosts Een Lesje Nance

  De in Teheran geboren, maar in Amerika wonende professor en godsdienstwetenschapper Reza Aslan geeft twee hosts van CNN een lesje in generaliseren en nance nuance, nadat komiek Bill Maher eerder los kon gaan op de islam en “bijbehorende” onderdrukking. Bovenstaand fragment komt uit een uitzending van ruim een half jaar geleden, maar is momenteel actueler dan ooit. Daarbij is het briljant en vooral ook bijzonder amusant om te zien hoe Aslan in extreem heldere bewoordingen de vloer aanveegt met CNN hosts Don Lemon en Dana Bash (die naam!).

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  13/01/2015 - 17:37 17:37

  Dat is een heel slecht voorbeeld, dat van die ‘female heads of state’. Juist in samenlevingen met een grote mate van sekse-ongelijkheid heb je relatief vaak vrouwelijke staatshoofden. De oorzaak is dat in dergelijke primitieve samenlevingen de sociale rangorde belangrijker is dan de sekse-ongelijkheid. D.w.z. dat vrouwen uit de hoogste klasse hoger staan dan mannen uit een andere klassen.

  En verder zijn er agressievere en militante (hoofd)stromingen binnen religies. Juist in religie is de individuele opvatting (if you’re peaceful person etc) ondergeschikt aan de mening van de groep en kunnen massa’s mensen makkelijk gestuurd worden door één persoon. De islam geeft wat dat betreft meer ruimte dan het christendom. Mohamed vocht, Jezus absoluut niet en het NT tempert het primitievere OT. Dat betekent niet dat moslims altijd gewelddadiger zijn dan christenen, maar de islam is wel degelijk inherent een agressievere religie. Kijk alleen maar naar het verschil in martelaarschap.

  E.R. Deoz
  13/01/2015 - 19:33 19:33

  Ik geloof niet dat het gek veel uitmaakt wat de religie van extremisten is. Ze zouden zonder problemen ook in Jezus’ naam mensen hebben onthoofd. Er zijn ook in de loop van de jaren talloze mensen afgemaakt in de naam van die vredelievende hippie. Jezus was zover ik weet een prima voorbeeld, maar het is voor veel christenen geen enkel probleem te negeren waar hij voor stond. Echt, Christelijke Staat was net zo wreed geweest.

  wout
  wout
  13/01/2015 - 21:58 21:58

  Ja? Zijn er veel filmpjes van onthoofdingen uit Vaticaanstad? Een extremist is een extremist, christelijk, moslim of wat dan ook. Dat ben ik met je eens. Ook kunnen er in de aanloop tot extremisme allerlei factoren een grotere rol spelen dan het geloof zelf. Als moslimfundamentalist sta je echter veel sterker in je onderbouwing. Dat heeft zeker wel een rol in de mate waarin je extremistische daden voor jezelf en je omgeving kan rechtvaardigen. Mohammed zou hedentendage voor het oorlogstribunaal in Den Haag zijn gesleept. Jezus zouden ze hooguit opnemen in een open inrichting. Mohamed was naast geestelijk ook wereldlijk leider en net zo wreed als andere wereldlijk leiders uit die tijd. Het maakt hem nog geen bijzonder slecht persoon, maar ongeschikt als rolmodel voor de geestelijk uitgedaagden in deze tijd.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN