More

  RECENTE POSTS

  Retecool Sprak Met Henk, De Eerste Transsupporter Van Ons Land

  De afgelopen weken sprak Retecool een aantel keren met Henk. Henk -niet zijn echte naam- heeft zijn hele leven in Amsterdam gewoond, en is sinds vorige maand de eerste zogenaamd Transsupporter van ons land: Henk is namelijk een Ajacied die zich via medisch ingrijpen definitief tot Feyenoorder wil laten ombouwen. Volgens Henk staan Transsupporters nog aan het begin van het emancipatieproces, het wordt door de meeste Nederlanders wel geaccepteerd, maar velen durven er nog niet mee naar buiten te treden. Zelf heeft hij de Feyenoordsupporter in zichzelf ook bijna zijn hele leven verborgen gehouden. “Als kind al voelde ik mij meer aangetrokken tot spelers als Willem Van Hanegem en Jozef Kiprich, dan tot Johan Cruyff of Marco van Basten. Maar het kwam niet in mij op om ervoor te kiezen voor Feyenoord te zijn. Ik ben ook gewoon met een Ajax-vrouw getrouwd”. Tijdens het afgelopen WK Voetbal volgde een emotionele crisis. “Ik merkte dat ik niet zozeer voor Oranje juichte, maar meer voor al die Feyenoordspelers die opgesteld stonden. Na de kwartfinale tegen Costa-Rica besloot ik uit de kast te komen, want ik ging er aan onderdoor. Jarenlang leidde ik een dubbelleven: door de weeks een Ajax-fan en in het weekend deed ik stiekem een Feyenoord sjaaltje om”. Afgelopen maand heeft Henk in het ziekenhuis een volledige bloedtransfusie gehad waardoor er nu alleen nog maar Feyenoordbloed door zijn aderen stroomt. “Die dag vergeet ik mijn leven niet meer. Ik keek naar mijzelf, naar wie ik werkelijk was. Het voelde als een bevrijding. Ik was eindelijk een Feyenoorder! Ik word sindsdien elke dag met een gelukzalig gevoel wakker, omdat ik Feyenoorder kan zijn en niet meer de Ajax-schijn hoef op te houden”. Hij volgt inmiddels logopedie om zijn stem meer Rotterdams te laten klinken. De grote, medische ingrepen moeten nog komen. “De komende anderhalf jaar krijg ik Feyenoord DNA toegediend en daarna volgt de hersenoperatie. Het is zwaar, maar ik verheug mij erop. Ik weet van anderen dat het voelt als thuiskomen”.

  feyenoord

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  14/09/2014 - 10:34 10:34

  Hahaha, leest als een déjà vu : ) Eerst Ajax, toen vervolgens PSV, Ajax, Twente en nou weet ik het niet meer. Ik ga het zeggen ik ga het zeggen ik ga het zeggen hoor……ik ben nu voor mooi voetbal! There.

  barq
  Lid
  14/09/2014 - 10:36 10:36

  Nog even over Profcoach, wat moet ik nou doen….Boëtius of Manu?

  G. de Vader
  Gast
  14/09/2014 - 10:49 10:49

  En ik maar denken dat ze bij Feyenoord dit jaar óók hun beste spelers hebben verkocht en daarvoor niets hebben teruggehaald. Al hoeven die straks niet over de knie bij Barcelona en PSG.
  Ik zou gewoon maar alles uit je bovenkamer laten lepelen Henk.

  (< Manu)

  Ome Mc
  Lid
  14/09/2014 - 11:16 11:16

  joepie, gezeik over voetbal. Top. Gat in de markt, gasten!

  barq
  Lid
  14/09/2014 - 11:50 11:50

  Ome Mc heeft geen zand in z’n kut, maar zit met z’n kut in het zand. Zonder scheppie.

  Check, G.

  Witte Penis In Zwarte Vagina
  Witte Penis In Zwarte Vagina
  Gast
  14/09/2014 - 12:09 12:09

  Hee Henk, waar blijft dat Fyenoord-shirt? NOg steeds niks binnen.

  Ome Mc
  Lid
  14/09/2014 - 12:51 12:51

  Ja, barq, van gezeik over voetbal krijg ik zand in m’n kut met een extragratis dildo met spikes voor extra stimulatie. Wat was precies je punt?

  barq
  Lid
  14/09/2014 - 13:06 13:06

  Als je dat nog steeds niet snapt, wil ik het je nog wel een keer uitleggen Mc. Het punt izzzzzzzzzzzzzz

  Arie Kanarie
  Arie Kanarie
  14/09/2014 - 19:03 19:03

  De DNA toediening zal zijn om een chromosoompje bij te plaatsen… anders val je te veel op tussen de Feyenoord supporters.

  Trollbuster
  Lid
  14/09/2014 - 22:35 22:35

  @Barq, Je bent niet de enige, al ben ik van Vitesse via ADO en Feyenoord naar een Engelse 3e (inmiddels 2e) klasser gegaan.

  @Arie Kanarie, meer een extra chromosoompje verwijderen…

  Vilmer Ramone
  14/09/2014 - 22:45 22:45

  Doe niet zo ingewikkeld met metaforen enzo! Sharon Dijksma heb iets over walvissenjacht gezegd, maar daar maar eens een vette pots over.

  Weirdoinventor
  Lid
  15/09/2014 - 09:11 09:11

  Ik moet misschien ook maar eens voetbalfan worden. Ik zat te denken aan een van de teams van die vrouwen eredivisie ofzo.

  Vilmer Ramone
  15/09/2014 - 17:21 17:21

  ik ontken alles! FC St. Pauli ftw!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN