More

  RECENTE POSTS

  Retecool proeft dingen: Grolsch Winterbok

  Als redactie van dit kwaliteitsblog houden we altijd graag de vinger aan de maatschappelijke pols. En het is ronduit dringen geblazen als er daarbij alcohol in het spel is. Nou vinden we bokbier op z’n zachts gezegd nogal wisselend van kwaliteit, bij het ene merk neigt het aangenaam richting Trappist, terwijl een ander merk eerder een adult versie Breezah in flesjes heeft gedaan.

  Dus toen ik onlangs in de buurtsuper een nieuwe variant, namelijk Grolsch Winterbok, zag staan, was ik natuurlijk buitengwoon nieuwsgierig naar het resultaat. Gierig als ik ben heb ik één flesje gekocht en een nachtje in de koelkast gelegd. De volgende dag, na een zware dag in de redactiebunker, spoedde ik me richting Winterbok, om snakkend naar alcohol overmoedig een slok Grolsch Winterbok te nemen.
  Nadat ik het gelijk weer had uitgespuugd was mijn eerste gedachte dat het aan het flesje lag, maar de THT datum was bij lange na niet overschreden. Want echt! Zelden zulke bagger gedronken. Ondanks de walging was het ook wel weer ergens vertrouwd: de Winterbok smaakte namelijk zoals de toiletzeep van mijn oma rook. Of was het de luchtverfrisser op het toilet in mijn oude studentenhuis? Of smaakte het toch meer naar Tjolk Banaan? Stoofperen met draadjesvlees? Al mijn zintuigen waren even in de war.
  Understatement van het jaar
  Na de teleurstelling verwerkt te hebben, heb ik het etiket nog wat aandachtiger gelezen en verdomd! Daar stond het: “met de zachtzoete kruidige smaak van honing en speculaas” WTF! Bier met honing en speculaassmaak! Waren die gasten dronken toen ze dit bedachten?!? Gatverdamme! Nou weten we dat Grolsch al enige tijd in Japanse handen is, maar welke zichzelf respecterende brouwerij denkt er überhaupt over na om dit serieus te gaan maken. Bah! En wat komt hierna nog voor vreselijks? “Gluhbier”? Cheese Onion-Duvel? Leffe met sambal-garnalen smaak? Heeft Grolsch wel door hoe hard onze zuiderburen ons nu zullen gaan uitlachen?

  Testuitslag: Niet doen. Gewoon niet.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  3.7 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  18/01/2017 - 13:51 13:51

  Honing en bier doen ze in België ook wel wat mee (denk Barbãr of Bieken). Maar speculaas is inderdaad wel erg gortig.

  Broeder Bolognese
  18/01/2017 - 13:58 13:58

  Grolsch heeft de bokbiermarkt verpest door als eerste grote brouwer een mierzoet brouwsel op de markt te gooien. Veel consumenten zijn dus gewend geraakt aan die smaak en verwachten dat andere bokbieren ook naar cola smaken. Jammer.

  Wtrdk
  Lid
  18/01/2017 - 15:27 15:27

  Ik had heel optimistisch 2 flesjes meegenomen, want Grolsch. anderhalf flesje weggepleurd. Lauwe pis is nog lekkerder. Wat een bocht.

  Hans
  Hans
  Gast
  Antwoord aan  Wtrdk
  17/02/2024 - 14:37 14:37

  Je spoort niet goed! .Smaken verschillen. Dit is gewoon een lekker Bockbier! Anders van smaak maar wel lekker,
  Drink maar lekker je eigen zeik, dit vind je toch lekker!

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  18/01/2017 - 15:31 15:31

  De Amerikaanse interpretatie van bokbier heeft helemaal niets met bokbier te maken, maar is wat mij betreft best wel te pruimen, zie hier mijn favoriet: http://brooklynbrewery.com/blog/wp-content/uploads/2015/09/Pumpkin-6pk-LR.png
  Wat een pompoen icm ale te maken heeft met bokbier is mij volstrekt onduidelijk, maar lekker is het wel!

  Monade
  18/01/2017 - 18:36 18:36

  Testuitslag: Niet doen. Gewoon niet.

  Als professionele Enschedeër moest ik het het tóch doen.

  Helaas, je hebt helemaal gelijk. Het smaakt totaal niet naar bier, maar naar bittere speculaas. En de flauwe kaneelgeur is net zo half-aanwezig als die kaneelgeurige schoonmaakmiddelen die 14 jaar geleden populair waren.

  En die €1.02 krijg ik ook nooit meer terug.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  18/01/2017 - 19:35 19:35

  Ik waag me er niet aan. Blamage voor Grolsch. Een gewoon Grolschje af en toe prima, maar naar mijn smaak veel te hoppig bier voor het duurzame slobberwerk. Wat de bockbieren betreft ben ik de laatste (koude) tijd wel gecharmeerd van de Gulpener Wintervrund ex 8,5 %. Geen bock maar waren ook in de aanbieding die niet te weerstaan was zo goedkoop. Gelijk 4 x 6 flesjes aangeschaft. *doet klok-klok*

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  18/01/2017 - 19:49 19:49

  Ik hoorde net van een vriend met kennissen dat Grolsch Winterbocht de TOP2000 hoofdsponsor gaat worden…

  Remco
  Remco
  Gast
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  16/02/2020 - 01:19 01:19

  Hahahaha

  rubbw, professionele onruststokert
  18/01/2017 - 23:41 23:41

  Had je voor aankoop ook even kunnen checken op ratebeer.com (reetbeer dus)

  Abier
  Abier
  Gast
  24/03/2018 - 18:36 18:36

  Heerlijk spul!
  Laatst in een restaurant in Bolsward hadden ze het op de tap.
  3 Glazen gedronken en vond het best smaken bij de tapas.
  Later meteen 3x three-pack gescoord.
  Ik geef toe, je moet er 1 of 2 drinken, dan is het weer effe genoeg..
  Kortom, ik vind het goed te nassen…

  Bas
  Bas
  Gast
  29/10/2021 - 14:20 14:20

  Wat een bocht! Ben na 1 slok meteen online wat reviews gaan checken en ik had ‘t niet beter kunnen verwoorden. Ik waarschuw iedereen in mijn omgeving ver van dit bier vandaan te blijven!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN