More

  RECENTE POSTS

  Retecool op Elfia

  Het koninkrijk Elfia is de naam voor een festival in de kasteeltuinen van Haarzuilens. Het festival draait al even mee, maar vroeger onder de naam Elf Fantasy Fair. Voor fantasyliefhebbers en science fiction liefhebbers is Elfia een “zien- en gezien worden” festival omkleed met muzikaal vermaak, lezingen, vele stands met alles van drinkhoorns en handbogen tot boeken en de schrijvers die erbij horen. Retecool was erbij op de zaterdag.

  De sfeer op een festival hangt grotendeels samen met het weer en dat was, hoewel dankzij de onderbreking van sneeuw en hagel niet perfect, maar toch uitstekend te doen.

  Elfia heeft elk jaar een thema. Dit jaar was dat time & space. Dat was te merken aan een Tardis op het terrein en de aanwezigheid van Andre Kuijpers die over aliens en de ruimte kwam praten.

  Daar het grootste gedeelte van de dag de zon scheen zijn was het leuk om buiten de verkleedde bezoekers te bekijken. Een oud internetgrapje hoe je fandoms pissig kunt krijgen door quotes van Gandalf aan Dumbledore toe te kennen met een foto van Charles Xavier op de achtergrond is wellicht nog de beste manier om de veelzijdigheid van de costuums op “de Elf” te beschrijven: nadat Chewbacca gepasseerd was kwamen we een rondborstige pokemon tegen, tikte Indiana Jones z’n hoed aan toen we hallo zeiden en raakten we de tijd even kwijt in een gesprek met de Doctor over de staf van Rey. Maar een foto zegt meer dan 200 woorden, dus wellicht kunne we dat het beste gewoon laten zien.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN