More

  RECENTE POSTS

  Retecool onthult: Rutte vernietigde nog meer data

  Mark Rutte heeft jarenlang ansichtkaartjes bij het oud papier gegooid. Het ging om ansichtkaartjes van vakantie-vierende vrienden, familie en collega’s. De ansichtkaarten die de premier zelf relevant achtte werden op het prikbord in zijn werkkamer opgehangen, de rest deed hij op eigen houtje vaak nog op de dag van ontvangst bij het oud papier.

  Dat zou hij hebben gedaan omdat zijn prikbord te weinig ruimte had. Ook Kerstkaarten zouden op die manier massaal bij het oud papier terecht zijn gekomen

  Pas sinds afgelopen donderdag heeft de premier een groter prikbord in zijn werkkamer, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Doordat de ansichtkaarten vrijwel allemaal weggegooid zijn, valt moeilijk te achterhalen of dat in overeenstemming met de Archiefwet gebeurde. Functiegerelateerde correspondentie mag niet zomaar worden vernietigd worden.

  Retecool Juridisch had onlangs op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) inzage gevraagd in de ansichtkaarten die de premier had ontvangen. In de ansichtkaarten die Algemene Zaken uiteindelijk beschikbaar stelde, zaten alleen vakantiekaartjes die Rutte van zijn eigen ambtenaren had gekregen, waarbij men vanuit all-inclusieve resorts in Antalya hem de groeten deed, met de toevoeging dat het er “fantastisch” was. Retecool Juridisch achtte die correspondentie ongeloofwaardig.

  4.2 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  20/05/2022 - 12:12 12:12

  Nu is ook bekend geworden dat ie nog wel eerst de postzegels eraf had gestoomd.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  20/05/2022 - 13:35 13:35

  Maar staat er iets over postzegels in het geschenkenregister? Nee hè

  Bismarck
  Antwoord aan  Flepz0r
  21/05/2022 - 10:04 10:04

  Kijk dat is VVD-mentaliteit; Als het niet expliciet en specifiek verboden is, dan mag het. En als het wel expliciet verboden is, maar je hebt een BV, dan is het creative entrepreneurship.

  ThE_ED
  Beheerder
  20/05/2022 - 12:14 12:14

  Tussen de kaartjes werd ook 15TB aan fotofucks gevonden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/05/2022 - 17:19 17:19

  Collega-wereldleiders spoelen ze gewoon door de WC. Zelf is Mark behoorlijk teleurgesteld dat iedereen alleen maar negateif is en niemand hem een plusje gaf voor het bewust recyclen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN