More

  RECENTE POSTS

  Retecool Juridisch stelt Instituut Mijnbouwschade Groningen in gebreke

  Op 2 december zond Retecool Juridisch een gecombineerd verzoek op grond van de Wet Hergebruik van Overheidsinformatie en Wet Openbaarheid van Bestuur (Who en Wob) aan het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) voor alle informatie over de trillingstool die ze gebruiken voor de berekening van of een specifiek huis schade kan hebben gehad van de aardbevingen.

  Bij het IMG werden de laatste tijd de grenzen op de kaart waar de wettelijke omgekeerde bewijslast geldt ingeperkt. Dat zorgt ervoor aldus de Groninger BodemBeweging dat ze minder schade hoeven te vergoeden, want erbuiten ligt de bewijslast weer bij de burger. Onzin volgens het IMG. De politiek duwt een beetje terug maar ladingen mensen zitten in een voor hun gevoel ongelijke strijd tegen de overheid in plaats van de NAM om de schade die bij buren wel vergoed werd ook vergoed te krijgen. Daarbij levert die trillingstool een berekende waarde, het is een theoretische benadering van de bodembeweging op dat adres. Of die alle mogelijke variabelen meeneemt is niet bekend. Dus alles over die trillingstool moet op tafel en openbaar zodat geen Groninger argwaan meer kan hebben over een in hun ogen onterechte afgewezen schade.

  Direct bij het verzoek heeft RC Juridisch voorgesteld in overleg te treden over het verzoek teneinde het beantwoorden zo eenvoudig mogelijk te maken. Daar is de eerste vier weken niets mee gedaan. Toen gevraagd werd na verlopen van de beslistermijn of het besluit klaar lag, bleek dat men meer tijd nodig had. Niet onverwacht gezien de reikwijdte van het verzoek. RC Juridisch besloot dus om de wettelijke maximale verdagingstermijn van 4 weken te gunnen alsof er wèl tijdig verdaagd was. Wederom met het uitdrukkelijke verzoek om in overleg te treden. Er is geprobeerd om telefonisch overleg te voeren hierover maar dat is niet gelukt, alle vragen naar de inhoudelijke voortgang van de beantwoording van het verzoek zijn genegeerd. Ook worden e-mails en telefoontjes de laatste weken niet meer beantwoord en zijn we vandaag op de kop af elf weken aan het wachten op antwoord terwijl de maximale beslistermijn 8 weken is. Vorige week vrijdag hebben ze een laatste termijn gekregen om uiterlijk deze woensdag op z’n minst inzicht te geven in de voortgang maar wederom geen enkele reactie.

  Er is dus zojuist een ingebrekestelling gestuurd aan het Instituut. RC Juridisch wil de informatie hebben die men wettelijk verplicht moet verstrekken want Groningen heeft nu antwoorden nodig. RC Juridisch is bereid in goed overleg tot die beantwoording te komen. Maar vooralsnog lijkt het erop dat het IMG niet dezelfde coöperatieve houding aanneemt. Jammer. Dus als het nodig is gaat RC Juridisch als uiterste stap de rechter inschakelen om beantwoording af te dwingen. Dat is namelijk het minste wat Groningen mag verwachten.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  18/02/2022 - 11:29 11:29

  Heh. ik denk dat jullie met hetzelfde kluitje in het riet worden gestuurd als de COVID-19-modellerings-wobbers:

  • Hier wat linkjes naar PDF’s die werken of niet. Kijk maar.
  • Hier een linkje naar een Github-repo met zelfgeknutselde R-libraries die voor het laatst zijn geupdated toen Reet nog haar had.
  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Monade
  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  18/02/2022 - 11:44 11:44

  Dat zal niet heel verstandig zijn.

  Monade
  Antwoord aan  Flepz0r
  18/02/2022 - 12:30 12:30

  Tja, een globale pandemie- en vaccinatiezwendel helpen faciliteren en de ontmaskering ervan helpen verhinderen, is ook niet heel verstandig, maar toch gebeurt het.

  Doe er maar wat tegen, nukubu.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  18/02/2022 - 12:54 12:54

  Zie ook deze twitterdraad. Same old same old:

  https://mobile.twitter.com/MirrorPiggy/status/1439547534771380224

  Ketsman
  Antwoord aan  Monade
  18/02/2022 - 13:22 13:22

  Twitter is voor hosmos.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  18/02/2022 - 13:25 13:25

  Echte mannen communiceren met feromonen.

  Ketsman
  18/02/2022 - 13:23 13:23

  Maar Groningen, dat is toch een soort Duitsland?

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  18/02/2022 - 21:46 21:46

  In naam van mr. Berend dou open die poort! Den dwangsommen zullen anders op u nederdaelen en zullen leyden tot rechtmatig regres op uw ambtelijke bezoldigingh!!

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Hangmat
  Flepz0r
  Beheerder
  19/02/2022 - 08:24 08:24

  Nou, the plot moistens, Mr Berend stuurt net een fax naar de redactie dat er al een auto-reply is van de jurist van het IMG. Het is geen “inhoudlijk reagreen”.

  Geachte heer/mevrouw,

   

  Dank voor uw bericht. Ik ben vandaag voor het laatst bij IMG en daarom niet meer in de gelegenheid inhoudlijk te reagreen op uw mail. Ik raad u aan uw mail te sturen naar:

   

  contact@schadedoormijnbouw.nl

   

  Mijn collega’s zullen zorgdragen voor beantwoording van uw mail,

   

   

  Met vriendelijke groet,

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN