More

  RECENTE POSTS

  Retecool en dansen: de Let’s Dance Championships

  Afgelopen zaterdag vonden in Veenendaal de Let’s Dance Championships plaats. Een kleine delegatie van de Retecoolredactie wist de bunker uit te komen en toog met zonnig humeur en hooggespannen verwachtingen richting de Basiliek. In deze prachtige zaal streden dansparen, van juveniles tot hoofdklasse, in zowel latin als standaard (Zo wordt ballroomdansen genoemd.) om de eerste plaats. Het was een spectaculaire wedstrijd die tot in de puntjes geregeld was, met een geweldige sfeer en waanzinnige muziek.

  Van The Lord of the Rings tot Barry White en alles ertussenin. De dansparen en het publiek werden getrakteerd op de heerlijkste muziek tijdens de Let’s Dance Championships. En muziek doet dansen!

  Puike sfeer

  De sfeer was enorm relaxed, dat kon iedereen merken. Het was duidelijk dat de Let’s Dance Championships uitstekend geregeld waren, door 16-voudig kampioenen Michèle en Herman Lak, waarvoor kudos. ‘s Ochtends en ‘s middags dansten de latin en de standaard, alles tot en met de A-klasse en in de avond, na een royale pauze, mocht de hoofdklasse de vloer op. Op grote schermen aan beide zijden van het podium kon je de timetable lezen en op het podium was de jurytafel met louter kopstukken uit de danswereld, zowel uit binnen- als buitenland. De presentatie was voornamelijk in handen van Herman Lak, die met de nodige grapjes alles aan elkaar praatte. Kurt Findhammer vulde waar dat nodig was aan.

  Let’s Dance Championships

  Er ging ergens in de middag een brandalarm af, omdat de lasagne was aangebrand. Binnen 14 seconden was de rust echter alweer terug en ging alles gewoon verder. Zo kun je zien dat de organisatie in handen was van pro’s die decennia ervaring hebben met danswedstrijden. In de pauze kleedden de organisatoren en juryleden zich om naar gala-outfit voor het avondprogramma. Retecool had toen al een flink aantal uur naar geweldige dansers gekeken en de tijd zat erop, dus hier hebben we alleen de allereerste ronde van meegekregen. Kortom; het was een leuk kijkje in de veelzijdige keuken van de danswereld.

  Klik HIER voor een kleine impressie qua bewegend beeld.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  02/05/2017 - 15:16 15:16
  MadDieu, drukt zijn snor
  02/05/2017 - 22:02 22:02

  Kurt Findhammer’s vader was een prima concierge.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN