Vandaag maakte in een persbericht de Algemene Bond van Ouders en Opvoeders bekend dat het sprookje in de Efteling “Repelsteeltje” verboden moet worden. Ze hebben een petitie in voorbereiding om deze voor het einde van het jaar aan te bieden aan de Efteling met als doel Repelsteeltje uit het sprookjesbos te laten verwijderen.

Volgens de bezorgde ouders leert het sprookje de kinderen zeer slechte manieren aan. Ouders proberen hun kinderen verantwoordelijkheid bij te brengen en de gevolgen accepteren van je eigen keuzes en beslissingen.

“De molenaarsdochter uit het sprookje werd door een onhandige actie van haar vader verplicht van stro goud te spinnen. Ze stond tweemaal haar sieraden af aan Repelsteeltje, die voor haar het werk uitvoerde. Toen ze geen sieraden meer had en door nog éénmaal goud te spinnen van stro zou trouwen met de Koning en daarmee Koningin zou worden kwam ze overeen met Repelsteeltje dat zij haar eerste kind zou geven aan hem in ruil voor de te verrichten arbeid.” aldus Bettie de Vries van ABOO.

Ze vervolgde, “Vervolgens komt Repelsteeltje zijn deel van de overeenkomst na waarop na een jaar hij zich meldt bij de (dan) Koningin om de overeengekomen vergoeding te incasseren. In plaats van de afspraak na te komen zet de Koningin emotionele chantage in en nadat er een hand toegestoken wordt door Repelsteeltje (ze mag het kind houden wanneer ze zijn naam raadt) misbruikt de Koningin haar positie, zet paleisdienaren in met het enkele doel de overeenkomst niet te hoeven eerbiedigen. Wat leert dat onze kinderen over verantwoordelijkheid? Zelfs heftige post-natale stress mag er niet toe leiden dat opeens rechtsgeldig gesloten overeenkomsten van nul en generlei waarde zijn.”

De Efteling noch Repelsteeltje zelf hebben gereageerd op ons verzoek om commentaar op de opschudding.

8

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
4 Reacties op reacties
1 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
BismarckToxteth O'GradyhorrorneefjeMonadeN=1 Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Roel Zwaar
Eindbaas!
Eindbaas
Roel Zwaar

Dat moet natuurlijk “Reetpelsteeltje” zijn, maar dat is logisch.

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

OLO

N=1
Eindbaas!
Uber Heerser

Sind mij vrouw Holle is voorgelezen heb ik een anaalfixatie.

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Mwoa, dit gaat wel wat ver. Maar stel een verkrachtingsfantasie, waarin een oude vrouw en een prins samenspannen, waarbij de eerste een minderjarige(!) prinses een verdovend middel toedient, zodat de tweede haar als ze buiten bewustzijn is kan aanranden (om vervolgens ook nog tot de held van het verhaal te worden gepromoot), waarna haar ouders uit schuldgevoel haar dwingen tot een kindhuwelijk met hem, dat zou dan weer niet moeten kunnen.

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Een verkrachtingsfantasie van wie? Van Doornroosje of van jezelf? Bij de weg, de prins zou in de vroege middeleeuwen ook een jaar of 16 – 18 zijn geweest. De mensen kregen vroeg kinderen en werden niet oud.

/Het wordt hoog tijd dat SJW in de DSM VI wordt opgenomen als ongeneselijk en uiteindelijk fataal voor de omgeving, maar beheersbaar door stokslagen en zware electrische schokken.

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

“Een verkrachtingsfantasie van wie?”
Van degene die die verkrachtingsfantasie bedacht heeft natuurlijk. De bedenker van doornroosje was gewoon een pedofiele perv. Dat was in de middeleeuwen trouwens ook een niet zo zeldzaam fenomeen, toen wel vaker een kindprinsesje werd uitgehuwelijkt aan een oudere edelman (zie bijvoorbeeld deze twee voorbeelden van 13-jarigen die werden uitgehuwelijkt aan mannen van bijna 30). Dat de vrouwen jong stierven had trouwens vaak met dat kinderen krijgen te maken, velen (circa 20%) stierven in het kraambed (waarop de betreffende edelman zich een volgende jonge vrouw aanschafte om toch maar voor nageslacht te zorgen). Overigens werden edelen in de middeleeuwen, behoudens kindersterfte, kraamdood en familievetes toch redelijk oud (vrouwen in ieder geval oud genoeg om de onvruchtbare leeftijd te bereiken). De lage gemiddelde levensverwachting had vooral te maken met het feit dan ongeveer 1/3e van alle babies de 5 jaar niet haalde.

Ik denk dat het dus vooral hoog tijd wordt dat het onderwijs verbeterd wordt, want zolang mensen maar wat onzin uitkramen en op grond daarvan denken dat het zinnig is om lijfstraffen te herinvoeren, zie ik het niet goed gaan met de samenleving, die duidelijk eerder gebrek heeft aan SJW.

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Oh nee Monade, SJW rukt op naar Frankrijk! Snel met je accu naar Parijs, want de Franse president wil ook al seks met kinderen verbieden en seksueel geweld aanpakken.

horrorneefje
Uber Heerser
horrorneefje

Dat ze effe met hun SJW poten van Tepelstreeltje afblijven! #*