More

  RECENTE POSTS

  “Repelsteeltje moet verboden worden”

  Vandaag maakte in een persbericht de Algemene Bond van Ouders en Opvoeders bekend dat het sprookje in de Efteling “Repelsteeltje” verboden moet worden. Ze hebben een petitie in voorbereiding om deze voor het einde van het jaar aan te bieden aan de Efteling met als doel Repelsteeltje uit het sprookjesbos te laten verwijderen.

  Volgens de bezorgde ouders leert het sprookje de kinderen zeer slechte manieren aan. Ouders proberen hun kinderen verantwoordelijkheid bij te brengen en de gevolgen accepteren van je eigen keuzes en beslissingen.

  “De molenaarsdochter uit het sprookje werd door een onhandige actie van haar vader verplicht van stro goud te spinnen. Ze stond tweemaal haar sieraden af aan Repelsteeltje, die voor haar het werk uitvoerde. Toen ze geen sieraden meer had en door nog éénmaal goud te spinnen van stro zou trouwen met de Koning en daarmee Koningin zou worden kwam ze overeen met Repelsteeltje dat zij haar eerste kind zou geven aan hem in ruil voor de te verrichten arbeid.” aldus Bettie de Vries van ABOO.

  Ze vervolgde, “Vervolgens komt Repelsteeltje zijn deel van de overeenkomst na waarop na een jaar hij zich meldt bij de (dan) Koningin om de overeengekomen vergoeding te incasseren. In plaats van de afspraak na te komen zet de Koningin emotionele chantage in en nadat er een hand toegestoken wordt door Repelsteeltje (ze mag het kind houden wanneer ze zijn naam raadt) misbruikt de Koningin haar positie, zet paleisdienaren in met het enkele doel de overeenkomst niet te hoeven eerbiedigen. Wat leert dat onze kinderen over verantwoordelijkheid? Zelfs heftige post-natale stress mag er niet toe leiden dat opeens rechtsgeldig gesloten overeenkomsten van nul en generlei waarde zijn.”

  De Efteling noch Repelsteeltje zelf hebben gereageerd op ons verzoek om commentaar op de opschudding.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  24/11/2017 - 12:20 12:20

  Dat moet natuurlijk “Reetpelsteeltje” zijn, maar dat is logisch.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  25/11/2017 - 12:54 12:54

  OLO

  N=1
  N=1
  Lid
  24/11/2017 - 17:34 17:34

  Sind mij vrouw Holle is voorgelezen heb ik een anaalfixatie.

  Bismarck
  24/11/2017 - 18:51 18:51

  Mwoa, dit gaat wel wat ver. Maar stel een verkrachtingsfantasie, waarin een oude vrouw en een prins samenspannen, waarbij de eerste een minderjarige(!) prinses een verdovend middel toedient, zodat de tweede haar als ze buiten bewustzijn is kan aanranden (om vervolgens ook nog tot de held van het verhaal te worden gepromoot), waarna haar ouders uit schuldgevoel haar dwingen tot een kindhuwelijk met hem, dat zou dan weer niet moeten kunnen.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  24/11/2017 - 23:20 23:20

  Een verkrachtingsfantasie van wie? Van Doornroosje of van jezelf? Bij de weg, de prins zou in de vroege middeleeuwen ook een jaar of 16 – 18 zijn geweest. De mensen kregen vroeg kinderen en werden niet oud.

  /Het wordt hoog tijd dat SJW in de DSM VI wordt opgenomen als ongeneselijk en uiteindelijk fataal voor de omgeving, maar beheersbaar door stokslagen en zware electrische schokken.

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  25/11/2017 - 21:58 21:58

  “Een verkrachtingsfantasie van wie?”
  Van degene die die verkrachtingsfantasie bedacht heeft natuurlijk. De bedenker van doornroosje was gewoon een pedofiele perv. Dat was in de middeleeuwen trouwens ook een niet zo zeldzaam fenomeen, toen wel vaker een kindprinsesje werd uitgehuwelijkt aan een oudere edelman (zie bijvoorbeeld deze twee voorbeelden van 13-jarigen die werden uitgehuwelijkt aan mannen van bijna 30). Dat de vrouwen jong stierven had trouwens vaak met dat kinderen krijgen te maken, velen (circa 20%) stierven in het kraambed (waarop de betreffende edelman zich een volgende jonge vrouw aanschafte om toch maar voor nageslacht te zorgen). Overigens werden edelen in de middeleeuwen, behoudens kindersterfte, kraamdood en familievetes toch redelijk oud (vrouwen in ieder geval oud genoeg om de onvruchtbare leeftijd te bereiken). De lage gemiddelde levensverwachting had vooral te maken met het feit dan ongeveer 1/3e van alle babies de 5 jaar niet haalde.

  Ik denk dat het dus vooral hoog tijd wordt dat het onderwijs verbeterd wordt, want zolang mensen maar wat onzin uitkramen en op grond daarvan denken dat het zinnig is om lijfstraffen te herinvoeren, zie ik het niet goed gaan met de samenleving, die duidelijk eerder gebrek heeft aan SJW.

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  25/11/2017 - 22:19 22:19

  Oh nee Monade, SJW rukt op naar Frankrijk! Snel met je accu naar Parijs, want de Franse president wil ook al seks met kinderen verbieden en seksueel geweld aanpakken.

  horrorneefje
  Lid
  25/11/2017 - 01:17 01:17

  Dat ze effe met hun SJW poten van Tepelstreeltje afblijven! #*

  henkie penkie
  henkie penkie
  Gast
  25/02/2019 - 19:46 19:46

  Beetje overdreven dit kinderen snappen het verhaal toch niet zo als volwassenen, dus zie het hele probleem niet en naast dat is het een sprookje. Alle kinderen leren uiteindelijk ook dat sprookjes maar verhaaltjes zijn en voor zover ze het niet snappen is het gewoon een leuk verhaatje.
  Want niemand weet, niemand weet dat ik repelsteeltje heet! hihihahahaha!

  Leuk man 😀

  Ryan
  Ryan
  Gast
  26/01/2021 - 16:38 16:38

  rape ol steeltje

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN