More

  RECENTE POSTS

  Rens Kroes: “Wetenschap is ook maar een mening”

  Haha, die Rens Kroes toch. Dit meisje en zus van Doutzen Kroes doet dingen met eten. En dan vooral er over schrijven. Overigens volledig niet gehinderd door enige kennis van zaken.

  Dat is uiteraard geen probleem, het gaat immers over eten en een beetje experimenteren met eten kan best aangenaam zijn. Maar zodra la Kroes levensgevaarlijke adviezen gaat geven, is het een ander verhaal. Zo vertelt Rens haar 280.000 (!) instagramvolgers dat het echt ontzettend tof is om elke dag een glas klei naar binnen te klokken:

  Clay has a medicinal effect. It contains silica, magnesium, sculpture phosphorus, manganese, potassium, and sodium

  klei
  Rens! Eten!

  En dat is ontzettend goed voor je, denkt Rens Kroes, want naast alle gezondheidsvoordelen, zou klei ook de negatieve straling uit je darmen verwijderen. Professor Koen Venema, gespecialiseerd in darm-microbiologie, denkt daar net even anders over:

  Zie het maagdarmkanaal als een holle pijp van mond tot kont. Daar komt weinig straling bij, het is vrij donker daarbinnen

  Het nuttigen van klei is volgens Venema een bijzonder domme actie. Want naast het niet verwijderen van niet bestaande negatieve straling, sluit klei je darmen ook af, waardoor het dus geen vitaminen meer kan opnemen. En als er fosfor in de klei zou zitten, is het al helemaal geen goed plan om die klei naar binnen te gieten. Fosfor en water geeft namelijk een nogal pittige reactie aldus Venema. Witte fosfor reageert bijvoorbeeld zeer explosief als het in aanraking komt met water. In contact met de huid kan witte fosfor zeer diepe brandwonden veroorzaken, die te vergelijken zijn met napalm-brandwonden. Dus dat dit voor een “deep cleansing” zorgt zoals Kroes het noemt, klopt ergens wel, maar ongetwijfeld niet zoals ze voor ogen had.

  Ook een soort van Deep Cleansing

  Rens Kroes wimpelt alle kritiek af met haar standaard verweer dat wetenschap ook maar een mening is. Ze baseert zich namelijk liever op haar gevoel en intuïtie. Nou, Rens, wetenschap is niet zomaar een mening. Wetenschap is namelijk gebaseerd op feitelijke kennis en niet op gevoel en intuïtie. In die wetenschap is er overigens ook een wetenschappelijke verklaring voor het eten van klei, en daar is zelfs een wetenschappelijke naam voor: Pica.

  Om het wetenschappelijke verhaal nog verder af te maken staat hieronder een filmpje waarin fosforpentoxide reageert met water.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Alpha Kenny Wun
  08/03/2016 - 22:29 22:29

  I would eat her, and her managing editor.
  For starters!

  Puh!
  Redacteur
  08/03/2016 - 22:49 22:49

  …en haar antwoord op de vraag waarom brood ongezond zou zijn was “dat is toch algemeen bekend!”

  Rennab
  Rennab
  08/03/2016 - 23:00 23:00

  Klei in je darmen geeft juist straling daar (want o.a. deel van kalium in klei Is natuurlijk radioaktief)

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  Rennab
  10/03/2016 - 21:58 21:58

  Dat begrijp je verkeerd: Dat is positieve straling, deze heeft die negatieve straling op. ;).

  Wtrdk
  Lid
  09/03/2016 - 08:46 08:46

  Maar… Wat vinden Mikoti en Karlijn hiervan?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/03/2016 - 11:00 11:00

  Als ik haar was zou ik ‘s morgens gewoon een kopje cement naar binnen gieten.
  Rijk aan Calcium (goed voor de botten) en het neutraliseert overtollig maagzuur.
  Cement is een bouwstof en het moge duidelijk zijn dat het lichaam zit te springen om bouwstoffen. Zo hebben zijn de hersenen van Rens tijdens hun ontwikkeling behoorlijk tekort aan bouwstoffen gehad.
  De neusholte bevindt zich dichter bij de hersenen dan de mond. Het is dus nog zinvoller als Rens cement in poedervorm opsnuift. Dan kunnen haar hersenen daar optimaal van profiteren. Ik weet zeker dat als ze iedere dag een vol kopje cementpoeder opsnuift, ze binnen een week geen domme uitspraken meer doet.

  Notenhoutenladenkastje, hard met een gouden randje
  09/03/2016 - 14:56 14:56

  Gek en levensgevaarlijk dus.

  Maar goed, als ze echt vindt dat wetenschap maar een mening is, laat haar dan maar eens haar huis uit gaan vanuit een raam op de tweede verdieping. Als je van mening bent dat je dan niet valt dan gebeurt het ook niet, toch?

  Mooi filmpje van Tim Minchin hier over:

  https://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN