More

  RECENTE POSTS

  Religie is indoctrinatie.

  Er zijn steeds minder mensen gelovig in Nederland. Om het nog specifieker te maken; steeds minder jongeren geloven. Het fantasievriendje van papa en/of mama is niet langer de pure waarheid voor veel mensen. Want dat is wat religie is: indoctrinatie. Een kind wordt niet gelovig geboren! Je komt niet op de wereld met het idee om te gaan bidden voor (en vaak ook na) het eten of om naar een lawaaimakend gebedshuis te gaan. Dat wordt je aangeleerd.

  Er waren tijden dat religie handig of nodig was om vet weirde dingen te verklaren, zoals onweer en tornado’s. Ook was het wel fijn dat de torenklok van de kerk (toen waren er nog alleen kerken in Nederland) de tijd sloeg, want horloges bestonden nog niet. Inmiddels kan iedereen op vier plekken om zich heen de tijd zien en snappen we van elke natuurramp waarom die er is. Religie wordt obsolete. Een mens wordt trouwens wèl geboren met een bepaalde seksuele geaardheid en eigenaardig genoeg is dát dan weer iets wat de meeste religies juist snoeihard veroordelen. De omgekeerde wereld, dus. Wat aangeleerd wordt, moet helemaal de ruimte krijgen, maar wat aangebóren is, moet kapot.

  Religie

  Jonge mensen beginnen gelukkig voor zichzelf te denken op een gegeven moment. Die zien dan hun eten koud worden omdat er gebeden moet worden, zonder te snappen wat het praktisch nut ervan is, bijvoorbeeld. Of die voelen hun zondag elke keer opnieuw in het water vallen omdat er naar een kerk gegaan moet worden. “Zonde van m’n tijd en ik krijg er niks voor terug.” beginnen ze te denken. Of ze zien dat mensen uit naam van hún geloof vreselijke dingen doen en willen er niet langer bij horen. Het is wel een dingetje om op een dag te zeggen: ‘ik geloof niet meer’ als je weet dat het gezeik oplevert binnen de familie. Respect voor mensen die het doen.

  Niet-gelovig

  Inmiddels zijn in Nederland de niet-gelovigen royaal in de meerderheid en die meerderheid wordt steeds groter. Hoewel de slogan ‘Nederlands wordt steeds slimmer’ voor geen meter klopt, kun je wél stellen dat Nederlanders steeds meer na gaan denken. Of dingen nog wel ergens op slaan. Gelovigen genieten nog steeds een voorkeurspositie en niet-gelovigen moeten zich aanpassen aan die fantasiehobby’s. Zitten niet-gelovigen te wachten op dat gejengel uit een moskee? Nee. Maar vrijheid van godsdienst is dikke prima. Jij hebt het recht om je kind te indoctrineren; te leren wat jíj denkt dat de waarheid is, wat jou ook is opgedrongen als kind. Dat mag. Maar het is fijn om te zien dat het afneemt.

  Regenboogpony

  Ik zou een wereld zónder religie willen. Geen herriemakende gebouwen en geen rekening hoeven houden met alle verschillende fantasievriendjes en de lange tenen die gelovigen altijd hebben. Moet je eens voorstellen hoeveel oorlog, onderdrukking, mutilatie, haat, moord en ellende dat zou schelen. Het zou ook uitstekend zijn voor het onderwijs en de politiek. Wat zou het een hoop problemen oplossen als religie niet meer zou bestaan… Ik wil dat. Maar ik wil ook een regenboogpony die briefjes van 100 eypo poept.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Møhammed Said al Sahaf
  22/02/2017 - 15:11 15:11

  Dat bidden voor het eten heb ik nooit gesnapt en dat het nooit doden heeft opgeleverd al helemaal niet. Had ik urenlang voor een heel gezin staan kokkerellen en, eenmaal opgediend, begon iedereen de heer te danken voor het eten op tafel dan waren er minstens twee met een pan of vork vast in de schedel bij de spoedeisende hulp belandt.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  22/02/2017 - 16:16 16:16

  Dat religie onzin is ben ik met je eens, maar dat je zonder religie een stuk minder oorlog, onderdrukking, mutilatie, haat, moord en ellende zou hebben vind ik nogal naief. Mensen hebben dit gedrag van nature, triest als dat is. als het niet om religie gaat, dan vinden ze (we) wel iets anders waarmee we anderen kunnen onderdrukken.

  Ryan Private
  Ryan Private
  Gast
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  22/02/2017 - 19:23 19:23

  Mensen hebben dit gedrag inderdaad in zich (eat or be eaten, hunt or be hunted), maar ik ben het wel met Terra eens dat geloof heel veel ellende veroorzaakt. De wereld zou er in ieder geval een stukje mooier uitzien zonder geloof. De ellende is dan niet de wereld uit, maar het scheelt een hele hoop. Denk alleen al eens aan wat je met al die kerken kunt doen! 🙂

  Karingin
  Karingin
  23/02/2017 - 00:01 00:01

  Religie is gewoon stupide, maar zo lang je niemand kwaad doet moet je vooral leven zoals je goeddunkt. Rabiaat atheïsme vind ik trouwens ook een beetje arrogant; er kan best iets goddelijks ergens resideren…al vermoed ik dat dat niet op een wolk is, en het zal het zich aan de reet roesten wat wij hier met z’n allen uitvreten. Anders waren we allang de dino’s achterna gegaan. Wat overigens ook niet uit te sluiten is, wie weet is de apocalyps aanstaande. Maar Honger, Dood, Pestilentie en Oorlog hebben volgens mij teveel lol op deze aardkloot, dus het zal wel loslopen.

  althans
  althans
  Gast
  25/02/2017 - 10:44 10:44

  jezus was de hans klok van zijn tijd

  Hans
  Hans
  Gast
  13/05/2021 - 10:33 10:33

  Leuk stuk, langzaam aan stapt de mens (is ook een diersoort) uit het vel van de Neanderthaler.
  Wanneer de indoctrinatie van geloven weg valt en daarmee het geloof dan komen we al langzaam af van discriminatie en gaan we misschien iedereen als onze gelijken zien.
  Nu nog de menselijke broed machines laten weten dat ze geen legkippen zijn. Daalt de wereldpopulatie en daarmee verontreiniging en uitbuiting van de aarde. Jammer voor de superrijken die hun slaafjes kwijt raken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN