More

  RECENTE POSTS

  NS melkt spitsreiziger uit en verkoopt dat als ‘service’

  De regelmatige reiziger had het al gemerkt. Vandaag konden we ook op internet lezen dat de NS stiekem de regels rondom het spits- en daltarief heeft gewijzigd. Het komt er nu op neer dat je niet meer mag omchecken tussen spits- en daltarief tenzij er minstens 35 minuten tussen het moment van uit- en inchecken zit. Maar waarom?

  De oude situatie was nadelig voor reizigers die op een van deze stations moest overstappen en voor alle reizigers die kort de poortjes wilden passeren, bijvoorbeeld om snel iets te kopen bij een winkel buiten de poortjes. Onbewust werd hun reis daardoor duurder. Dat was erg onwenselijk.

  Blijkbaar gaan reizigers volgens de NS massaal tijdens de spits even het station uit. Om iets te kopen. Terwijl er op het gemiddelde grote station een half winkelcentrum binnen de poortjes zit. Dit zijn ook nog allemaal mensen die tijdens het daltarief ingecheckt zijn.

  Huh? Buiten de spits is het toch juist rustiger?

  Het daltarief bestaat om mensen ertoe uit te nodigen buiten de spits te gaan reizen, omdat het tijdens de spits het drukste is. Maar blijkbaar zijn er massaal mensen die al voor de spits bij het werk weg kunnen om in te checken. Mensen die tussen zes en half zeven van het werk gaan en dan nog wel even onderweg zijn, bestaan echter niet:

  Een kleine groep reizigers koos ervoor om, als zij incheckten in de spits, na de spits uit te stappen.

  En die groep heeft dan een ‘nadeel’ van het nieuwe principe. Zo’n kleine groep is dat, dat het inmiddels bij NS en Rover klachten regent.

  Onzin

  Blijkbaar moeten we van de NS geloven dat in Nederland Kortingsland er bijna niemand de moeite neemt om de spitstarieven te omzeilen. Blijkbaar moeten we geloven dat het grootste gedeelte van de reizigers dat dat wel doet instapt voordat het druk wordt in de trein. En blijkbaar moeten we dan ook nog geloven dat die dan zo dom zijn om massaal te blijven uit- en inchecken op het moment dat de spits begint. En daarom wordt de korting voortaan anders berekend. Echte weldoeners.

  Zeg, NS, neem je grootje eens in de maling? Je kan op je vingers natellen dat er meer mensen inchecken in de spits en daarbuiten uitchecken dan andersom, anders was het niet de spits. En dus durven we ook nog wel erop te gokken dat het aantal mensen dat omcheckte naar daltarief (veel) hoger ligt dan het aantal mensen dat ‘per ongeluk’ zichzelf van 40% korting berooft. 1+1=14, zeggen we hier in de bunker dan. Dit nieuwe ‘reisprincipe’ is gewoon een ordinaire melkkoe.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  10/10/2016 - 22:48 22:48

  Zo ome mc, je eerste goede stuk sinds 14 maanden! Hou dit vast!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN