More

  RECENTE POSTS

  Rechter geeft Retecool gelijk tegen Instituut Mijnbouwschade (1)

  Zojuist plofte bij de jurist van Retecool Juridisch de uitspraak van de Rechtbank Noord-Nederland op de mat. De rechter geeft Retecool gelijk. Binnen 14 dagen moet alles over die vermaledijde trillingstool verstrekt worden en anders een dwangsom!

  En niet zomaar een dwangsom, nee, 100 euro per dag met een maximum van 14.000 15.000 euro. Dan kun je een beetje inschatten hoe groot de rechtbank de kans inschat dat het Instituut Mijnbouwschade Groningen zonder die “motivatie” wèl gaat werken. Tijd dus om u mee te nemen door de uitspraak!

  Dat is ons! We worden genoemd!
  Hoe het allemaal begon, vorig jaar alweer. Toen na vier weken niets, begin januari, maar ze hadden meer tijd nodig (dus die gaf Retecool ze meteen, 4 weken extra) en daarna werd het doodstil.

  Bij het instellen van het beroep niet tijdig beslissen vraagt de rechtbank aan verweerder (het Instituut Mijnbouwschade Groningen) om een reactie en de stukken inzake het verzoek (wellicht verzint de beroepinsteller alles ofzo). Daar is überhaupt niet op gereageerd door het IMG. Een toeslagenouder die niet reageert op brieven van de rechtbank krijgt levenslang moet je maar denken.Kennelijk gegrond is aldus onze bef “evident gegrond”. Ja, dan ben je niet heel erg bij de pinken geweest, als het *kijkt naar de teller op Retecool.com* meer dan 20 weken moet duren en er zelfs geen reactie naar de rechtbank af kan. Dus komen we op *tsjecht aantekeningen* het dictum uit:

  Dus je hebt begin mei nog niet gereageerd op een verzoek gedateerd november het jaar ervooor. Dan heeft de rechtbank er klaarblijkelijk niet bijster veel vertrouwen in dat (heel misschien omdat hun brief aan het IMG niet tot enige reactie heeft geleid) het IMG nu wèl opeens in beweging komt, dat ze tot 15.000 euro dwangsom in het vooruitzicht stellen als er nu weer niets gebeurt.

  Hier in de bunker wordt door de jurist inmiddels gewerkt aan een tweede verzoek, want als klaarblijkelijk zelfs reageren op brieven van de rechtbank al te veel gevraagd is dan zou een achterdochtig iemand zomaar kunnen denken dat men iets te verbergen heeft daar. Heeft u, waarde lezers, nog voorstellen wat we onze jurist kunnen laten opvragen? Want deze beerput moet open!

  4.9 7 stemmen
  REET DEZE POTS!

  12 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  12 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  04/05/2022 - 23:37 23:37

  Hoe gaaf is dit dan!?

  Bobby Rotkop
  Bobby Rotkop
  Gast
  05/05/2022 - 08:52 08:52

  Zeer amusant om te volgen, ik kan niet wachten tot de volgende update.

  Monade
  05/05/2022 - 11:35 11:35

  > Heeft u, waarde lezers, nog voorstellen wat we onze jurist kunnen laten opvragen?

  Ik denk dat belangrijker is om te WOBben *hoe* er met de resultaten van de trillingstool wordt omgegaan.

  Als het management van het Mijnbouwinstituut wordt “uitgedaagd” met 14 euro bonus per afgewezen schadeclaim, dan kun je de rest wel raden. Het is wel Groningen, maar ook daar hebben we te maken met alomtegenwoordige VVD66-stemmende huftertjes.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/05/2022 - 16:49 16:49

  Ik ga er voor het gemak even vanuit dat ze ook nu niet binnen 2 weken reageren. Hoe gaat dat dan in z’n werk met die dwangsom?
  Vanaf wanneer kun je gaan claimen? Na 150 dagen, als het maximum bereikt is? Of mag je al eerder tussentijdse dwangsommen gaan claimen? En dan? Een deurwaarder als er nog steeds geen antwoord en geen betaling volgt?
  Mag je dan beslagleggen? Op de Maserati van de directeur?
  Vragen…vragen…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  06/05/2022 - 13:02 13:02

  In sommige kringen wordt het begrip “vlot” anders uitgelegd. Maar OK, we wachten geduldig op het vervolg.

  Johannes
  Johannes
  Gast
  Antwoord aan  Flepz0r
  29/05/2022 - 23:33 23:33

  Het allergrootste probleem is het rechtssysteem dat uitermate traag en onbetrouwbaar verloopt. Advocaten die de kantjes ervan aflopen en rechters die veelal over onvoldoende expertise beschikken om recht te spreken. Even daargelaten dat als het om de overheid gaat het broodeters zijn. Het wordt tijd dat, waar dit nu al mogelijk, het rechtssysteem door een team van onafhankelijke deskundigen wordt geautomatiseerd. Zodanig dat de machthebbers er geen invloed meer op kunnen uitoefenen. 

  hangmat
  hangmat
  Gast
  08/05/2022 - 23:56 23:56

  Tot zo ver een gelopen race. Ze gaan tijdig een besluit nemen maar je moet nog maar afwachten wat je dan krijgt. Ik weet niet om welke stukken specifiek gevraagd werd in het verzoek, maar ga maar eens aannemelijk maken dat die stukken er ook daadwerkelijk zijn

  Monade
  Antwoord aan  Flepz0r
  09/05/2022 - 11:06 11:06

  > Just die tool zal toch uiterst zorgvuldig geïmplementeerd zijn en onderbouwd

  Anyways, vziw is de trillingstool is gebouwd door Atabix.

  Zie ook:

  https://tinyurl.com/5dk7f4yp

  Red oe d’r met.

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Monade
  Johannes
  Johannes
  Gast
  28/05/2022 - 07:52 07:52

  Weer zo’n staaltje overheidscorruptie waar de honden geen brood van lusten en verklaart waarom gedupeerden van gaswinning het onmogelijk is om aan hun rechten te komen. Mensen/gezinnen kostbare jaren van hun leven domweg worden ontnomen doordat instanties, overheid en regering toezeggingen, afspraken en rechten aan hun laars lappen. Hoe dit allemaal mogelijk?

  Niet de gaswinningskraam is oorzaak van deze ongekende corruptie in dit land, maar de geldkraan van de overheid. Het machtsmiddel waarmee ze alles en iedereen naar hun hand kunnen zetten. Het ‘broodeters-dilemma’, gewetenloze elementen die ongeacht hun titels zich laten inzetten om hun medeburgers systematisch kapot te maken, voorzitters, vicevoorzitters, directeuren etc. Maar ook instanties zoals o.m. de provincie, gemeenten, onafhankelijke raadsman, nationale ombudsman, kinderombudsman, nationaal coördinator Groningen, centrum veilig wonen, arbiter bodembeweging, tijdelijke commissie mijnbouwschade Groningen, instituut mijnbouwschade Groningen, officieer van justitie, rechters en het hof.

  Alles loopt via de geldkranen van de overheid en maakt dat de broodeters via een salaris en vette bonus of een titel naar de pijpen dansen van de geldkraanbeheerders. Om die reden is het zo’n ongelofelijke corrupte bende in dit land. Dat is waarom het geld apart dient te worden beheerd, buiten het bereik van de politiek en andere machtswellustige. Geld moet je verdienen door je verdienstelijk en eerlijk op te stellen en niet door te doen of je neus bloedt. 

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN