More

  RECENTE POSTS

  Rechtdoor met No Surrender voorman Henk Kuipers

  Nu gaat alles goed komen in de polletiek hoor mense! Want Henk Kuipers, voorman van motorbende gezelligheidsclub No Surrender gaat een partij oprichten om zo de Tweede Kamer in te gaan.

  In een interview met het Algemeen Dagblad kondigt hij aan voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, onder de noemer “Rechtdoor” (Niet links, niet rechts, maar recht door zee?), een politieke partij op te richten waarvan hij uiteraard zelf de lijsttrekker zal worden. Ik ben overigens benieuwd wat advocatenkantoor Rechtdoor daar van vindt, maar Henk heeft ervaring met advocaten, dus dat zal vast wel goed komen.

  Omdat bij ons in de redactiebunker bij het lezen van het interview hier en daar toch wel wat wenkbrauwen omhoog gingen, nemen we het geheel even met u door. Het interview is één op één uit het AD geript, ons commentaar staat er in italic onder:

  Waarom heeft u een politieke partij opgericht?

  ,,Uit onvrede met de partijen die er nu zijn. We hebben nu een soort schijndemocratie waarin politici elkaar de bal toespelen. Iemand zal z’n mond open moeten doen.”

  Nou Henk, je kunt veel zeggen over Den Haag, maar niet dat het een schijndemocratie is. Wat er in Den Haag op het pluche zit, is tot nu toe daar terecht gekomen via correct verlopen verkiezingen.

  Uw motorclub heeft in Den Haag een slechte naam. Wilt u daar iets aan doen?

  ,,Ze noemen het een motorbende, nou, het is een bende in Den Haag. Ze hebben een bevolkingsgroep gedemoniseerd. In al die jaren zijn er maar drie slachtoffers gevallen rond motorclubs. Maar de club staat helemaal los van de partij. Rutte mag in zijn vrije tijd ook lid zijn van een golf- of zeilclub, dat doet er niet toe.”

  Beste Henk, we zijn even gaan zoeken naar het aantal slachtoffers door criminele activiteten bij golf- en zeilclubs in Nederland. Waarschijnlijk raadt je het al. Juist, inderdaad: 0, oftewel NUL, als in “niet één”. Ook voor klaverjasclubs, hockeyclubs en eigenlijk vrijwel alle andere vrijetijdsclubs in Nederland geldt hetzelfde. Daarbij, maar we kunnen het mis hebben hoor, staan bij dit soort clubs de leden niet meerdere keren per jaar voor de rechter wegens één of ander vergrijp, heeft 80% van de leden een strafblad en staan ze ook niet op een dodenlijst. Maar wat we al zeiden, we kunnen het fout hebben hoor.

  Is uw partij links of rechts?

  ,,We zijn ‘rechtdoor’. Links of rechts bestaat niet meer. De PvdA is ook naar rechts opgeschoven toen ze met de VVD gingen regeren. We worden met z’n allen voor de gek gehouden. Kijk, je kunt voor of tegen Poetin zijn, maar bij hem weet je tenminste waar je aan toe bent.”

  Stop! Wacht, er is geen links of rechts meer, en toch is de PvdA naar rechts opgeschoven. Dat is knap. Leg dat eens uit? En zekerheid bij Poetin? Wat één van de zekerheden bij Poetin is (en bijvoorbeeld ook bij Erdogan), is dat je juist NIET weet waar je aan toe bent. Dat is één van de kenmerken van een dictator. Maar bel anders even met Michail Chodorkovski, die kan dat vast verhelderen.

  Is dat een voorbeeld voor u?

  ,,Nee, ik heb geen voorbeeld, het is allemaal prutswerk. Oprechtheid bestaat niet meer. Ik ken heel veel mensen die hier voor niks worden opgesloten. Burgemeesters gebruiken de APV als een soort noodverordening, we leven in een vreemde staat. Kijk naar Eurlings, die verdacht wordt van huiselijk geweld tegen zijn vriendin. Normaal wordt zo’n onderzoek binnen een paar uur afgerond en gaat Jeugdzorg en alles erop af. Nu niet.”

  Nou, je kunt voor of tegen Poetin zijn, maar wij zouden hem niet durven te betichten van prutswerk, dat zijn jouw woorden Henk. En je kent veel mensen die hier voor niets worden opgesloten? Hier zeg je nog dat ons rechtssysteem deugt (gratis registreren om te lezen), nadat je was vrijgesproken van mishandeling omdat je je dokter een gebroken kaak hebt geslagen (ik zal nooit het gevecht beginnen) nadat je in paniek raakte wegens overmatig cocaïnegebruik. We kunnen je overigens verzekeren dat bij Camiel Eurlings jeugdzorg ook niet op de stoep heeft gestaan na de vermeende mishandeling van voormalig fotomodel Tessa Rolink. Ten eerste heeft Camiel geen kinderen en ten tweede was Rolink op het moment van de vermeende mishandeling volgens ons toch echt meerderjarig.

  Met uw tatoeages en baard ziet u er niet uit als het prototype politicus.

  ,,Ik zie er misschien apart uit, maar het gaat om mijn verhaal. Neem Jos van Rey. Die krijgt 240 uur werkstraf, terwijl ik meteen voor jaren zou worden vastgezet. Daar moeten we ons druk over maken. Ik wil dit land niet zonder slag of stoot overgeven aan de regering.”

  Ah, je gaat er dus al vanuit dat je grenzen gaat overschrijden in de politiek. Mooi, staat genoteerd.

  Zonder slag of stoot, dat bedoelt u figuurlijk toch?

  ,,Ja natuurlijk, deze vraag vind ik niet passend. Ik heb ze nog nooit zien vechten in de Tweede Kamer.”

  Het is inderdaad bekend dat je erg veel ervaring hebt met slag en stoot. We kunnen er dus vanuit gaan dat we vuurwerk kunnen gaan zien bij de algemene beschouwingen?

  Het is voor u een serieus plan om de politiek in te gaan?

  ,,In september hebben we onze eerste vergadering. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ik lijsttrekker word. Het is tijd om aan de bel te trekken, het ontspoort in dit land.”

  En daar gaat de ijzeren discipline, waar Henk Kuipers zo gek op is, blijkbaar verandering in brengen. We zijn benieuwd! Mocht het Henk Kuipers lukken om met Rechtdoor een aantal zetels in de Tweede Kamer te bemachtigen, dan gaat het in ieder geval wel wat kleurrijker en spannender worden. Op naar 15 Maart.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Stef
  Lid
  08/08/2016 - 12:24 12:24

  Wat een super slecht stuk tekst van retecool.com, gun die man een kans!! Veel slechter als dat het nu is kan het niet worden met deze SCHIJN politiek!!!!

  Weirdoinventor
  Lid
  08/08/2016 - 13:31 13:31

  Cause there’s no surrender, nooo-ohooo-ohoooooooo!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  08/08/2016 - 21:18 21:18

  Uiteraard “Rechtdoor”, want dat is het enige wat ie kent. Ooit wel eens een bocht proberen te nemen met een Harley? Niet te doen!

  Hoofdmeester
  09/08/2016 - 01:43 01:43

  Hij ziet er een beetje uit als een lowbudget(SBS6)versie van:

  http://www.serienjunkies.de/news/big/b/breaking-bad-die-besten-72440_big.jpg

  Incator
  Incator
  31/10/2016 - 10:31 10:31

  Henk had gewoon moeten zeggen “Rutte mag in zijn vrije tijd ook gewoon alumnus zijn van een studentencorps.”
  Blijkt er ineens toch een club te zijn waar met regelmaat slachtoffers vallen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN