More

  RECENTE POSTS

  Rechtbank In Groningen Begrijpt Het

  Vandaag zijn twee principiële wiettelers uit het Groningse Bierum door de rechtbank in Groningen strafbaar geacht voor het telen van wiet. Want, zo zegt de rechtbank, dat mag niet van de wet. En daar is geen speld tussen te krijgen. Maar, zegt de rechtbank ook, we leggen geen straf op, want het Nederlandse gedoogbeleid Z!U!I!G!T! En daar willen wij hier in de Retecoolbunker even loeihard voor applaudisseren. Het gedoogbeleid stelt namelijk dat er wiet verkocht mag worden in koffieshops. Dus, zegt de rechtbank, dan mag je ook verwachten dat het mogelijk moet zijn om wiet te kweken en te vervoeren richting die koffieshops. Maar dat mag dus niet, en dus is dat strafbaar. Aangezien de wiettelers zich verder volledig aan de wet hielden (Zo werd er geen stroom afgetapt, maar er werd wel netjes belasting afgedragen en de wiet werd ook nog eens, heel hip, biologisch geteeld), verdienden ze dus geen straf. Uiteraard begrijpt Ivo Opstelten er weer geen snars van: “…Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zegt het een verrassende uitspraak te vinden van de rechter in Groningen…”. Nee Ivo, het is geen verrassende uitspraak van de rechter. Het is een logische uitspraak van de rechter en wellicht een extra stimulans om softdrugs gewoon te legaliseren in Nederland. ZOALS DAT AL IN STEEDS MEER STATEN IN AMERIKA HET GEVAL IS (wat nou Nederland progressief). Maar goed, Opa Ivo is voorlopig niet van plan het gestoorde gedoogbeleid in Nederland aan te passen: “…Het gaat hoe dan ook ons beleid niet veranderen, want we houden ons aan internationale verdragen…”. BONK BONK BONK. Nu ja, de volledige uitspraak staat hier.

  Ministers arriveren op Binnenhof

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  16/10/2014 - 17:35 17:35

  Nederland is net zo progressief als de VVD liberaal is.

  G. de Vader
  Gast
  16/10/2014 - 18:01 18:01

  Was er nou niemand die even met de rolstoel aan kwam rijden toen die meneer op de foto uitstapte?

  Ome Mc
  Lid
  16/10/2014 - 18:24 18:24

  We houden ons aan internationale verdragen. Zucht. Ik weet nog steeds niet hoe, maar iemand met een aanmerkelijke invloed in de politiek moet schathemeltjerijk worden van de criminalisering van wietteelt.

  Ik snap het sowieso niet. Hoe moeilijk kan het bijvoorbeeld zijn om wietteelt gewoon aan staatsbanden te leggen. Veroordeelden gaan tegen salaris werken in wietplantages zodat je de kennis binnenhaalt en concentreert, na het uitvoeren van hun straf krijgen ze eventueel gewoon een contract. Binnen no-time heb je de kostenverslindende drugshandhaving omgezet in een geldmachine voor de staatskas, verdien je extra op softdrugsaccijnzen, haal je wietteelt uit het criminele circuit (dus meer capaciteit om andere criminaliteit te bestrijden) en verhoog je de werkgelegenheid. Win-win-win.

  Het zal wel aan mij liggen.

  Weirdoinventor
  Lid
  17/10/2014 - 00:01 00:01

  Nou Hoofdmeester, de VVD is nog wel minder liberaal dan dat hoor, zelfs na een decennium Balkenende.

  riks
  17/10/2014 - 20:23 20:23

  Die politici zijn robots, allemaal.

  Xloph
  17/10/2014 - 21:49 21:49

  Wat [url=https://www.youtube.com/watch?v=xOMGMX0bUIA]Armand[/url] zegt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN