More

  RECENTE POSTS

  RC’s 14: 14 tips voor je gezondheid die je moet proberen

  Zo, nadat we onze dagelijkse dosis klei hadden geabsorbeerd werd er hier in de redactiebunker even flink de guru uitgehangen. Want wat blijkt? De halve redactie blijkt meningen over dingen te hebben en dus ook over wat nou goeie manieren zijn om je van je kleine kwaaltjes en ongemakken af te helpen. Wat Rens Kroes kan, kunnen wij ook. Dus dachten we voor jullie even het een en ander op een rijtje te zetten, zodat jullie van onze onmetelijke wijsheid op gezondheidsgebied kunnen meegenieten.

  1. Reinig je lichaam

  Door de stress van het dagelijks leven vervuilt je lichaam telkens beetje bij beetje. De buitenkant kun je natuurlijk gewoon reinigen door een douche te nemen, of zoals we dat hier doen, een bubbelbad met alleraardigste dames in of uit bikini. Dat doet overigens ook wonderen voor de ziel, maar de binnenkant van je lichaam dan. Onze tip? Elke dag, na het ontbijt, een half longdrinkglas onverdunde zoutzuur. Doordat zoutzuur roest oplost heeft dit een revitaliserende werking op je ouder wordende gewrichten – je zult je weer fris en jong voelen.

  2. Zeenig Balansdagje

  We houden van een OMGWTFBBQ en er gaat in zo’n weekend nogal wat nodig smeermiddel van de alcoholische variant doorheen om te zorgen dat al dat vlees naar binnen blijft gaan. Maarja, je moet ook aan je gezondheid denken en na zo’n tripje is het dus wel verstandig om even een balansdagje in te plannen. Op zo’n dag dus even geen bier, maar vooral gezond eten en 14 glazen puur zeewater. Door het zoutgehalte daarvan onttrek je alcohol uit je organen en ontlast je je leverfunctie.

  In balans

  3. Hier word je niet warm of koud van

  Global warming en alles is leuk en aardig maar met die temperatuurschommelingen is het nogal eens vervelend dat je interne thermostaat erop reageert alsof je net een kortpittig kapsel aan hebt laten meten op een stand op de huishoudbeurs. Maar geen zorgen: hier wist de Oma van Flepz0r een trucje op. Om onduidelijke redenen was die nogal fan van amandelmelk, maar als je dat dus aanlengt met een beetje kwik (dat gebruiken ze in thermometers) is je interne temperatuurregeling zo weer stabiel.

  4. Intelligent zaad

  Het staat misschien een beetje als een gekke tip, zo vlak na vrouwendag, maar het is dus wel mogelijk om intelligenter te worden dan Rens Kroes. Echt. Het kan. Je hebt er niet eens veel voor nodig, alleen maar een zaaddonor (m/v, ook parttime). Een paar centiliter per dag zou het moeten doen.

  5: Vaccineren kun je leren

  Heb je nou niet direct ergens last van, maar wil je alvast de huidige griepepidemie voor zijn? Dat kan! Onze remedie is een gegarandeerd autismevrije vaccinatie op basis van het zelfredzame vermogen van je lichaam. Kijk, je kan natuurlijk een afgezwakt griepvirus injecteren, maar als je serieus bent over het upgraden van je immuunsysteem pak je het gif van een zwarte mamba.

  6: Verbreed je mentale horizon

  Ja, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar onze tip voor een creatiever leven moet je wel in het semi-legale circuit zoeken. Poitín, de sterke drank die in Ierland illegaal gestookt wordt, helpt je echt je wereldbeeld te verbreden. De hallucinaties kun je rustig negeren. Na het drinken even wegspoelen met diesel. Wel loodvrij, want lood is niet goed voor je.

  Even naspoelen

  7. Een oppervlakkige tip

  Het oog wil ook wat, dus is het belangrijk dat je aandacht besteed aan de kwaliteit van je huid. Onze tip voor een perfect gave huid zonder onvolkomenheden kun je vinden op de bodem van de middelandse zee: keien. Het mediterrane klimaat zorgt voor een dermatologisch werking. Eén keer hard op de schedel slaan is voldoende, je acne is voorgoed verleden tijd.

  8. Literair Vermogen

  Ook altijd zo’n last met het afwerken van die literatuurlijst? Dat kennen we. Maar gelukkig is er een oplossing voor die je een onmiddelijke onverzadigbare interesse in Nederlandse literatuur biedt: Vind een boekenbalbezoeker en neem op de een of andere manier minstens 2 liter bloed af. Het interesseert werkelijk niemand hoe. Prepareer vervolgens een klysma met het afgenomen bloed en geniet van een direct lijntje met Harry Mulisch.

  Instant literair genie

  9. Reinig je geest

  Je kent het wel: je vind jezelf net in een trein vol met hongerige kannibalen die de stiltecoupé niet wilde respecteren en bezig waren van jou een OMGWTFBBQ te maken. Dan komen die zelfverdedigingslessen van Jake ineens erg handig van pas. Omdat 2 minuten later de coupé wat bloederig is, stap je maar uit en ga je douchen. Maar de douche helpt het smerige gevoel niet oplossen. Kennen we. Gelukkig kennen we ook dé oplossing: Een lichaamsmasker van chilipoeder als voorbereiding op een duikje in de Rode Zee. Deze prikkelende stimulering verlost je van al je schuldgevoelens.

  10. Erectiestoornis?

  De volgende tip is wel van horen zeggen, want uiteraard is dit een in de bunker niet voorkomend probleem. Maar het schijnt dat er mannen zijn die hem af en toe niet omhoog kunnen krijgen. Dat is niets om je voor te schamen. Zeggen ze. We lazen bij de kapper wel de volgende tip, en omdat het best plausibel klinkt nemen we hem gewoon mee in dit lijstje: Vermeng 1/4 biologische olijfolie met 3/4 accuzuur en een snufje dragonpoeder in je urinebuis. Het is belangrijk dat de olijfolie biologisch is. Je zult de effecten niet geloven. Denken we.

  11. Hondsmoe

  Lig je ‘s nachts wakker van het voorstel van wet van het lid Van Nispen tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet primair onderwijs BES ter invoering van regels over de kwalificatie van docenten en het vaststellen van een minimum aantal uren voor wat betreft het bewegingsonderwijs?  Probeer door de tak van een eik heen te knauwen. Minimaal 14cm dik. Honden doen het ook dus het is een natuurlijke remedie tegen slaapgebrek.

  Het slaapmiddel waarvan Big Pharma niet wil dat jij het bestaan weet.

  12. Mening

  Je kent het wel: alles wat je leest vind je ook iets van. Elke! Keer! Weer! Of het nou het weer, de seksuele voorkeur van Mark Rutte of een liedje rondom een gehaktbal is. Gefeliciteerd. Je hebt chronisch mening. Onze tip: ga bloggen of reaguren. Nee, het helpt voor geen meter, maar als we wisten wat we aan chronisch mening konden doen, zaten we dit niet te tikken.

  13. Houdt het dan nooit op?

  De hele dag. Gemekker. De telefoon. De radio. Langsrijdend verkeer. Overvliegende vliegtuigen. Het houdt maar niet op. We moesten wel even rondgaan in de redactie en de meningen zijn verdeeld. Flepz0r raadt noise-cancelling headphones met onze Hollandse Hits selectie aan. Der Webmeister heeft dezelfde tip maar dan met de podcast van de Top 2000. Toxteth O’Grady denkt dat Pinkpop je wel weer tot rust kan brengen en de pizzabezorger, die zich in de discussie mengde, suggereerde Laura Pausini op repeat. We zijn er nog niet uit en staan open voor suggesties.

  14. Sociale mededeling

  Je kent het wel: je zit lekker sociaal met je netwerkje te doen, glittergifjes uit te wisselen en inspirerende quotes te liken en in ene verschijnt dat rode notificatie-symbooltje rechtsboven in je scherm. Vol spanning wie van je vriendinnen je nu een plaatje stuurt met de mededeling dat je meer moet doen, dromen of niet moet opgeven klik je het aan… en blijkt het een felicitatie van Henk Krol te zijn. Sorry, daar weten we ook niets tegen.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. In tegenstelling tot sommigen frauderen wij niet met subsidie, zijn we een fan van mensenrechten, en vinden we bepaalde verzetsbewegingen een stuk leuker dan andere. Educatief liken en ons de moeder sharen kan op Facebook. Mocht u meer van het slaafs volgen zijn, dan kan dat op Twitter. #nokinkshame
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN