More

  RECENTE POSTS

  RCLNM – Het Zesde Metaal – Gie, den otto en ik

  In België klassen ze ons er driewerf uit als het gaat over muziek. Studio Brussel draait wél goede platen en de rust van de Vlaamse tongval is een weldaad om te horen. Daar waar wij het moeten doen met de Slauerhofkwelers van Bluf en de misthoorn van kane hebben zij Deus, Gorki, Flip Kowler, Tourist LeMC en veel en veel meer.

  Af en toe is er de gemiste plank van een Clouseau, maar hey, je kan niet altijd winnen. Ook in La Bels niet. Vandaag vragen wij jullie aandacht voor Het Zesde Metaal: de band rond Wannes Cappelle. En aangezien ze het zelf veel beter vertellen in hun eigen biografie dan de zuigende wikipedialink, doen we dat ook nog even:

  “West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en drijvende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die weinigen onberoerd laat. Cappelles teksten staan bol van de spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bijwijlen hilarische) rasverteller. Voeg daarbij een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound, en Het Zesde Metaal oogst op zijn minst verwondering en op zijn best bewondering.

  En daar is geen woord Frans bij en ook niets van gelogen. Zelfs de kleinkunst doen ze daar dus beter: daar waar wij het met Akda en De Frunnink mogen doen, hebben die Belgen dus gewoon dit! Geen wonder dat Greet ze wil annexeren. Wij gaan die Wannes eens spammen dat hij ons Ollanders eens op een fijn showtje komt trakteren! Voor u geldt nu: Zeg alles af voor morgen: Gie, den otto en ik, just us drie.

  Wij zijn hier gek op België. We zijn dan ook regelmatig in hun Ardennen te vinden, we pluggen hun muziek en we vinden de mensen ook nog eens uiterst plezant. Ons fijntjes wijzen op de abominabele wegen in België gaat op Reetbook. Os ‘n West Vloams dialect toesprieken doe ge op Twitter.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Alpha Kenny Wun
  06/03/2016 - 23:13 23:13

  Ondanks dat er een boel lekkere muziek uit Vlaanderen komt, toch even ageren.
  In de laaglanden boven Vlaanderen komt ook genoeg goede muziek bovendrijven. De opmerking over StuBru slaat voor mij dan ook de spijker op den kop, want mijns inziens is het gebrek aan goede radiozenders in NL er debet aan dat de goede bandjes/artiesten nooit wijder bekend worden.
  Met weemoed denk ik terug aan de goede oude VPRO (en ja ook VARA) tijden op Hilverscum 3.

  Enneh, westvlaams is het verschrikkelijkste dialect van België:
  https://youtu.be/KHWgXHSkEhw

  Der Webmeister
  Beheerder
  07/03/2016 - 06:49 06:49

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN