More

  RECENTE POSTS

  RCLNM Dodenherdenking – Pete Shelley (Buzzcocks)

  Dit is een treurige dag, lieve Retecoollezertjes. Want weer wisselt een muzikale grootheid het tijdige voor het eeuwige: Pete Shelley, bij de Burgerlijke Stand beter bekend als Peter McNeish, en daarnaast nog véél beter bekend als de zanger van de Buzzcocks met die karakteristieke stem, is overleden. Een band, zó groots, dat er zelfs een Televisie Quiz naar is vernoemt.

  De Buzzcocks, en u hoort dit natuurlijk allang te weten, maakte eind jaren 70 een enorme lading geniale punksingeltjes van het allerhoogste kwaliteitsniveau. Ambachtelijk geschreven nummers met een kop en een staart, doorgaans niet veel langer dan een minuut of twee en steevast lekker gedreven en een tikje neurotisch uitgevoerd. Een gigantisch contrast met de progrock dinosaurussen van halverwege de jaren 70, die rustig een hele LP-kant vulden met een eindeloos uitgesponnen drumsolo van 20 minuten. De allerbriljantste Buzzcocks juweeltjes werden in 1979 gebundeld op het klassieke album Singles Going Steady, door ondergetekende compleet grijs gedraaid in die tijd, en vooral de eerste vijf nummers van Side 1 zijn van een buitenaardse pracht, en staan in mijn geheugen gegrift. Hieronder graag van boven naar beneden aanklikken! Thanks Pete!

  https://www.youtube.com/watch?v=terg_LPT3X0

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  08/12/2018 - 00:05 00:05

  Prima aanklikbaar! Dank u! Manchester rocks natuurlijk, met beroemde namen, boven die dweilen uit Liverpool! Het tekent ook wel dat Ariana Grande daar haar beroemde concert gaf waar islamisten 22 mensen opbliezen!!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN