More

  RECENTE POSTS

  RCLNM Dodenherdenking – Ed King

  Flashback Friday vandaag in de RCLNM, waar we stilstaan bij het overlijden van Lynyrd Skynyrd gitarist Ed King, mede-componist van TOP2000 kneitert Sweet Home Alabama, en naar het schijnt degenene die op dat nummer aftelt: “… two three four“.

  In een nog grijzer verleden speelde Ed gitaar bij hippie-moloch Strawberry Alarmclock, bekend van deze one hit wonder (Ed is de linksvoor, met dat gouden pak). Lynyrd Skynyrd speelde ooit in hun voorprogramma, en King maakte de overstap als derde gitarist in de frontlinie, wat resulteerde in het typische Lynyrd-geluid.Na drie albums verliet King Lynyrd Skynyrd alweer, en ontsnapte daarmee aan het vliegtuigongeluk in 1977, waarbij een deel van de band, inclusief frontman Ronnie van Zandt, om het leven kwam. King was vervolgens zo vriendelijk om zich wederom bij de band aan te sluiten.
  In 2001 wijden countryrockers The Drive-By Truckers, eveneens uit Alabama, een compleet dubbelalbum aan de geschiedenis van Lynyrd Skynyrd, onder de titel Southern Rock Opera. DBT zanger Petterson Hood beschrijft daarop hoe hij in 1977 een kaartje had gekocht voor een Lynyrd concert, maar helaas vond dat plaats na het fatale vliegtuigongeluk. Spoiler: gelukkig was-ie er wel op tijd bij om Bon Scott van AC/DC live te zien.
  Een iets recenter en bovendien bekendere ode aan Lynyrd Skynyrd (vernoemd naar gymleraar Leonard Skinner) treft u hieronder aan, Kid Rock’s All Summer Long, vol drank & drugs & mooie vrouwen. Tjek trouwens ook gelijk The Making Of

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN