More

  RECENTE POSTS

  RCLNM 5 Mei special – Queen – I Want To Break Free

  Vandaag vieren we Bevrijdingsdag, lieve Retecoollezertjes. We vieren op deze 5e Mei natuurlijk dat we van de moffen zijn bevrijd in 1945. Maar sinds enkele jaren wordt Bevrijdingsdag wat breder getrokken naar Vrijheid in het algemeen. Dit jaar mocht Ernst Hirsch Ballin het thema “Vrijheid geef je door” in een verdiepende lezing van duiding voorzien, en hij zei vanochtend onder andere dit: “Een mens kan niet in zijn eentje vrij zijn. Vrijheid betreft het individu, maar de realisering ervan is altijd ingebed in relaties. Die relaties moeten worden gekenmerkt door afwezigheid van gewetensdwang en van andere aantastingen van de individuele persoonlijke waardigheid. Vrijheid kan niet bestaan zonder een wederzijds aanvaarde verantwoordelijkheid voor het samenleven in een gedeelde rechtsorde. Het recht moet bescherming bieden tegen geweld en onderdrukking. Hierbij gaan als vanzelf onze gedachten uit naar de staat, maar voor een ruimer “gemenebest” zoals dat van de Europese Unie geldt precies hetzelfde. De kritiek op de Europese Unie wekt vaak de indruk dat deze teveel is gaan regelen, terwijl in feite juist door het ontbreken van rechtsregels de bankencrisis mogelijk is geworden. Hetzelfde geldt voor de door oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt veroorzaakte economische onveiligheid van werknemers.” Goed. Dussss. Toen dachten we dat dit wel een bijpassend 5 mei vrijheidslied zou zijn, qua bullshit.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  05/05/2014 - 23:34 23:34

  haha! samengevat: veel woorden en weinig creativiteit om te zeggen: de EU: dat betekent: nooit meer oorlog.. Dank je wel HB.. een mooi stickert in je schriftje voor JOU!

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  05/05/2014 - 23:41 23:41

  Freddy Bolzara wel een dikke +1 trouwens.. die heeft tenminste het lef om zijn shirt uit te trekken.. ( aanpassen doet het niet, vandaar de dubbele post)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN