More

  RECENTE POSTS

  RC Short: Chase

  Kunstenaar Páraic Mc Gloughlin neemt graag de tijd voor zijn kunstwerkjes. Zo is hij voor zijn videokunstwerk “Chase” ruim een jaar bezig geweest om net iets meer dan 3 minuten video samen te stellen.

  Nu denken jullie natuurlijk (of niet, kijk maar) massaal: JA MAAR DAT IS LANGHARIG WERKSCHUW ARTIESTENTUIG! Alleen is dat in dit geval niet helemaal waar. Inderdaad, Páraic neemt ruim de tijd voor zijn werk en hij heeft ook niet echt heel erg kort haar. Maar WTF gasten! Check hier onder dan toch eens hoe onvoorstelbaar bruut Chase is geworden.

  Monnikenwerk

  De drie minuten durende video Chase is namelijk opgebouwd uit allemaal losse foto’s die Mc Gloughlin in Ierland en Polen heeft geschoten en die op het eerste gezicht weinig tot niets met elkaar van doen hebben. Tot je beter gaat kijken en ziet dat het het middelpunt, of een ander opvallend detail uit de foto overeenkomst vertoond met de vorige foto. Maar dan weer net niet helemaal, waardoor er een soort stop motion animatie ontstaat. Het is haast niet voor te stellen hoeveel uitzoekwerk in het samenstellen van deze video is gegaan. Geheel kunstenaar eigen heeft Páraic Mc Gloughlin er zelf dan ook een aardig stukje artybollock omheen verzonnen:

  a journey that explores ideas of decision, choice,consequence,circumstance and time among other things, a personal perception on how we try to find whatever it is we are searching for

  Familiaire aanleg

  Ik begrijp, dit klinkt behoorlijk abstract en dat is het dan ook, maar het resultaat is absoluut verbluffend. Zijn tweelingbroer en filmmaker Kevin McGloughlin kan er overigens ook wat van, getuige deze video die hij vanuit de achterkant van een tram heeft geschoten en is opgebouwd uit dag- en nachtbeelden die elkaar opvolgen. En oh ja, in beide gevallen geldt de bindende kijkerswaarschuwing: niet kijken wanneer je wat gevoelig bent voor epilepsie opwekkende beelden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN