More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Touts – Can’t Blame Me

  Vanavond in de RCLNM wederom een mooi voorbeeld van de al eerder gesignaleerde golf aan Brexit-protestsongs, dit keer van Touts, afkomstig uit Derry, Noord-Ierland, de plek waar de Brexit wellicht het hardste zeer gaat doen. “Can’t Blame Me”, de titel zegt het al, verdedigt de woede van jongeren tegenover de machthebbers die er een bende van maken.

  Derry ligt ongeveer op de grens van Noord-Ierland met de Republiek Ierland, en Touts is zich bewust van de gevolgen van een harde Brexit, namelijk dat de grens hermetisch op slot gaat. Nu wandelen ze vrolijk met de hond de grens over, straks staat daar een hoog hek met prikkeldraad en 24 uurs zwaarbewapende bewaking. Back to the music: Derry was natuurlijk al de thuishaven van kneiterts als Stiff Little Fingers en The Undertones, en Touts kan aardig met ze meekomen qua punk intensiteit. Een deel van de band is nog geen 20, en aangezien de jeugd de spreekwoordelijke toekomst heeft kan het dus alleen maar goed komen met Noord-Ierland.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  30/10/2018 - 10:14 10:14

  “Nu wandelen ze vrolijk met de hond de grens over, straks staat daar een hoog hek met prikkeldraad en 24 uurs zwaarbewapende bewaking.”
  Een harde Brexit zou echt enorm klote zijn voor Noord-Ierland, maar dit is toch een overdrijving. Dat de grens er zo uitzag tijdens de Troubles, betekent niet dat het per se weer zo wordt. Bovendien, wie weet komt dat referendum over hereniging er nog wel van, dat in het Goede Vrijdag akkoord is afgesproken en waar inmiddels ongeveer de helft van de Noord-Ieren veel voor voelt.

  Monade
  30/10/2018 - 17:33 17:33

  Touts is zich bewust van de gevolgen van een harde Brexit, namelijk dat de grens hermetisch op slot gaat.

  Onzin. Eventuele grensperikelen zullen hoogstwaarschijnlijk bestaan uit steekproefsgewijze paspoortcontroles en meer administratieve rompslomp met goederentransport. En mocht de UK met Brexit écht in de economische problemen komen, kunnen die jongeren mooi rijk worden met smokkelen, net als hun voorouders dat deden. Maar daar hoor je ze natuurlijk niet over.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  30/10/2018 - 21:59 21:59

  Haha! Als de jongeren in de UK inzake de brexit massaal tegen gestemd hadden, was er wellicht helemaal geen brexit geweest. Je mag nu echter wel concluderen dat de brexit de jeugd daar geen hol interesseert, afgezien van wat luidruchtige studentjes, die bang zijn dat ze van Brussel nu geen gratis studiebeurs meer krijgen en wat vage artiesten die behalve zuipen en steun trekken de handjes blijkbaar niet op elkaar krijgen om de wereld hetzelfde te houden als ie was in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw..

  https://www.youtube.com/watch?v=WK_q6kQKsVM

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN