More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – The Decemberists – Apology Song

  Wanneer je als serieus artiest een nummer schrijft over spijt, dan gaat dat natuurlijk over de grote dingen des levens. Die levensbepalende verkeerde afslagen die je genomen hebt, en hoe het leven er compleet anders uit had gezien, als, als, als…..

  Wie The Decemberists-frontman Colin Meloy z’n oeuvre kent weet dat de man grossiert in tragikomische en subtiele pareltjes die alles behalve de gebaande paden in slaan. En wanneer Meloy een hartverscheurend nummer over spijt zingt, gaat dat uiteraard over iets alledaags als een Fietsdiefstal. Wat ook een thema is dat ons Nederlanders uiteraard enorm aanspreekt. Tragikomisch is trouwens nog zachtjes uitgedrukt, een betere omschrijving is ‘hilarisch-verdrietig’.

  Meloy had de fiets een tijdje van zijn vriend Steven had geleend, en tijdens een moment van onoplettendheid werd de fiets dus gestolen. Het schijnt dat Meloy dit nummer voor het eerst speelde op het antwoordapparaat van vriend Steven, in een ultieme poging om vergeving te vragen. De songtekst bevat lokatie-aanduidingen die verwijzen naar Coley’s studententijd, aan de Universiteit in Missoula, Montana.

  I’m really sorry, Steven
  But your bicycle’s been stolen
  I was watching it for you ’til you came back in the fall
  Guess I didn’t do a good job after all [..]
  So I wrote you this song
  In the hopes that you’d forgive me even though it was wrong

  Coley zou Coley niet zijn als hij niet een absurde draai aan het nummer zou geven. In dit geval doet hij dit door de fiets halverwege het lied een vrouwennaam te geven, Madeleine, om vervolgens te vertellen hoe liefdevol hij toch wel niet met Madeleinde, de fiets dus, was omgegaan.

  Deze post verscheen eerder vandaag op Ondergewaardeerdeliedjes.nl

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  14/02/2023 - 10:12 10:12

  Op een oude fiets …

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN