More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Stromae – Ave Cesaria

  Gisteren trad de Belgische Paul van Haver aka Stromae op in de Amsterdamse Ziggo Dome met een absoluut briljante show (ondergetekende was erbij). Zeker op audio-visueel vlak was het genieten. De animaties en de lichtshow waren zo goed op elkaar afgestemd dat het af en toe moeilijk viel te onderscheiden wat echt en wat animatie was. 2014 kan wel met recht het jaar van Stromae genoemd worden. Deze muzikale vernieuwer trad eind vorig haar nog op in de melkweg voor 1500 man. Een half jaar later in de Heineken Music Hall voor een mannetje of zesduizend en gisteren en vandaag in een strak uitverkochte Ziggo Dome voor 17000 man per avond. En dan heb ik heb nog niet eens over de muziekfestivals waar hij de hoofdact was. Ook international begint men zich te realiseren dat deze man iets kan. Hij is inmiddels aangetrokken voor de openingstrack op de soundtrack van de nieuwste The hunger Games film. Op youtube staat het inmiddels vol met momenten (hier een samenvatting en hier de openingsact)van zijn eerste concert in gisteren en dat zullen er na vanavond ongetwijfeld heel veel meer worden. Check hierboven de ode aan Cesaria Evora, inclusief de in één take en op VHS opgenomen videoclip.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  teringbibber
  Lid
  21/11/2014 - 23:09 23:09

  Van Haver, het is muziek hoor, ook voor dat soort muziek moet er een podium zijn. Maar “muzikale vernieuwer” zul je mij niet horen zeggen… https://www.youtube.com/watch?v=PaZ3ZW0QzpA Ik zou van mijn leven niet domweg Reason presets van anderen gebruiken…

  pff Hoor mij nou. Het zal wel aan de nieuwe layout liggen, ben ineens inhoudelijk met de RCLNM bezig…

  Puh!
  Redacteur
  22/11/2014 - 00:25 00:25

  Check de graphics en lichtshow in dit nummer over kanker, echt!!
  https://www.youtube.com/watch?v=dPB_F79HsHo

  Illuminatus Magnus
  22/11/2014 - 10:09 10:09

  @Tering: Wat is er mis met presets? Vind jij dat je ook geen gitaar op mag nemen die je niet zelf hebt gebouwd? Ik vind de geluiden vrij lelijk, vooral de sax, maar hij combineert ze beter dan die tienduizenden anderen die ook Reason gebruiken. Technisch gezien is het misschien wat zwak, maar verder?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN