More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – SchneidKopf – Schau mich an

  Schneidkopf, wat Duits is voor boorkop, is een cult band uit Bad-Griesbach. Frontman is Burst Effenfleuer, die een piercing studio in L.A. heeft opgezegd om zich op de muziek te storten. Ze hadden onlangs nog flink uitgepakt op het Lampionfest in het Kurpark, Bad Bentheim. Welliswaar was er geen vergunning en werden ze door de politie afgevoerd in een busje.

  Schneidkopf is het klinkende antwoord op Rammstein, en Schneidkopf is noodzazkelijk omdat Rammstein helaas geen dance maakt. De hele EP “Dabei” van SchneidKopf is te omschrijven als “Dance Rammstein” trouwens, behalve het laatste nummer, dat is Dark Gothrock. Hier in zijn geheel op Spotify te luisteren. Als de RCLNM van vandaag klinkt en voelt als een enorme kater, dan kan dat kloppen: het nummer is geschreven op een kater en gaat over kater (Scheisse im Kopf) maar dan vooral drugrelated. Autobiografisch, naar verluidt, lang geleden in Tjechië op een hele fles Becherovka, en America: trippend op twee microdots LSD de grens met Mexico over. Pupillen als schotels en een kleurige multicolor snelweg… Maar da’s allemaal best wel een tijdje geleden. Maar in dit nummer wordt er niettemin aan gerefereerd. SchneidKopf is een eenmalig project, maar fake bands zijn wel een hobby van de mensen achter SchneidKopf aan het worden. Momenteel zijn ze bezig met de verlepte rockband 78 speed limit die o.a. de Bangles – Internal flame live in metaljasje giet… Ook Nothing compares to me gaat in ragharde Klezmervorm ook redelijk los… om maar aan te geven hoe dat zit. En stiekum ergens op de achtergrond wordt er nog doorgewerkt aan die shred van Spinvis.
  Ambities heeft SchneidKopf ook: Kijken hoe ver ze komen zonder de hulp van pluggers en nog meer ranzige zakkenvullers die de muziekwereld verkloot hebben en tot op de dag van vandaag nog doen. Het gaat hen niet om geld, wel om een gezond stuk geestverruiming aan te bieden aan de mense. Alle invloeden in kaart brengen is lastig. Rammstein is zoals gezegd wel een belangrijke inspiratie geweest en de puristische, grundliche Deutsche sprache natuurlijk, maar verder liggen hun roots in Symfonische rock, David Bowie, Zappa, 80’s en 90’s disco en de Cardiacs. Overigens ook bizar geweldig met deze track. Zeker ook een aanrader voor de Retecool late night! Die arme frontman heeft helaas ook alweer ge O.D.’t …, wat is dat toch met die muzikanten en drugs?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wowT
  26/11/2018 - 22:26 22:26

  Vink dit toch beterder!-)
  -> https://youtu.be/bku0ryIHadk

  teringbibber
  Lid
  26/11/2018 - 23:07 23:07

  Voll dabei.. Es war music non stop… Heerst, Web! Kill de top 2000!!

  hangmat
  hangmat
  Gast
  28/11/2018 - 21:37 21:37

  de Cardiacs kende ik ook nog niet.. thanks!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN