More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Ramones – Rockaway Beach

  Zomer, dat is natuurlijk je sportieve zongebruinde lijf in een strakke witte bikini cq Speedo hijsen, en plankgas naar het strand voor de broodnodige Good Vibrations. Liefst met een surfplank op het dak van je hippe Volkswagenbusje zodat je je even helemaal in een Beach Boys song waant. Allemaal Fun Fun Fun daar aan de perfecte ogende glamour-kusten van zuid-California in de wereld van Sloop John B.

  “Chewing out a rhythm on my bubble gum
  The sun is out and I want some
  It’s not hard, not far to reach
  We can hitch a ride to Rockaway Beach”

  Onze vier vrienden van de Ramones leek het in 1977 grappig om helemaal in deze Beach Boys stijl een muzikale ode te brengen aan de absolute tegenpool van het perfecte strand van Santa Monica, namelijk Rockaway Beach in Queens, het meest ranzige stuk strand in de meest ranzige buurt van New York. Vuil, verloederd, en veel beton, dus onaangenaam warm in de zomer. En niet geheel toevallig de buurt waar de Ramones opgroeiden en woonden. En niks prachtige sexy zwemkleding en überhippe auto’s! De broertjes Ramones trekken hun aftandse jeans en leren jackies aan, en nemen in dit nummer gewoon de stadsbus naar het strand.
  In 2013 trok hurricane Sandy over Rockaway Beach, en liet weinig overeind staan. Intussen is het er allemaal netjes opgeknapt, en hebben de hipsters zelfs het strand ontdekt. In radiospotjes om toeristen weer terug te lokken werd -u raadt het al- dit Ramonesnummer gebruikt.

  Dit artikel verscheen eerder op www.ondergewaardeerdeliedjes.nl
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN