More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Pixey – Sunshine State

  Zelden kwamen alle ingredienten voor een zomerhit zo perfect samen als dit jaar in Pixey‘s Sunshine State.

  Een vrolijke, energieke, niet al te ingewikkelde melodie; vervolgens wat gekke gitaarhooks om het wat smoel te geven; daarnaast een tekst over Sunshine en genieten van de kleine dingen des levens; en niet op de laatste plaats de uitbundige, aanstekelijke stem van Pixey zelf. Dat alles overgoten met een lekker retrosausje, en wat je krijgt is lekkere, ongecompliceerde bubblegum-pop die het wolkendek openscheurt, zelfs op een grijze winterdag als deze.
  Het klinkt allemaal enigzins vertrouwd en conventioneel, maar is eigenlijk nergens mee te vergelijken. Nou ja, enige wat me te binnen schiet is Groove is in the Heart van Dee-lite, dat eind jaren ’80 ook zo’n unieke, kaleidoscopische oorwurm was. Nu ik erover nadenk: ze zou niet misstaan hebben in de Madchester hype uit die tijd.

  Pixey, afkomstig uit Liverpool, verraste me vorig jaar al met deze indie kneitert, scoorde bij Kink er een nummer één hit mee, en ze noemt zichzelf in haar Twitter bio “the indie Britney Spears”. Dat dekt de lading wel aardig, en hopelijk vergaat het haar op termijn beter dan de echte Britney.

  Deze post verscheen eerder op ondergewaardeerdeliedjes.nl

  4.8 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  12/12/2021 - 23:14 23:14

  Hartjes

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  04/01/2022 - 00:38 00:38

  Nice target front-end content!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN