Zelf ben ik vrijwel nooit gecharmeerd van muzikale dinosaurussen die decennia na hun hoogtijdagen nog altijd op hun reeds land vergane glorie teren. Op de een of andere manier lijkt dat retro-virus geen vat te hebben op jeugdheld Morrissey, die weliswaar net als wij allen ouder en grijzer is geworden, maar niet in de val is getrapt om iedere avond in Las Vegas met een groot orkest zijn Greatest Hits te spelen. Of -nog treuriger- op Pinkpop. Of in de Top2000 draait doorrrrrrr.

Wat dan wel weer ironisch is, is dat de beste man recentelijk een nummer heeft gecoverd, uitgerekend uit het prille begin van zijn hoogtijdagen met The Smiths, want het origineel van The Pretenders stamt zo’n beetje uit 1982. Morrissey heeft regelmatig met Pretenders zangeres Chrissie Hynde samengewerkt en we moeten deze cover, die dicht bij het origineel is gebleven, volgens Morrissey zien als een eerbetoon aan iemand die hem dierbaar is. De bijbehorende vintage video ademt jaren 60 uit, en wat vooral opvalt is dat we voor het eerst sinds 1982 Morressey een gitaar zien vasthouden. Ik ben zelf geen kenner maar of-ie ‘m ook echt bespeelt ziet er hoogst twijfelachtig uit.

1

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hangmat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
hangmat
hangmat

it’s like a coastal town, but they forget to put it down.. oh nostalgia! wel heel toepasselijk op de zondag! https://www.youtube.com/watch?v=d0LeL9BUPtA