More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Kelly Osbourne – Come Dig me Out

  Kelly Osbourne is de dochter van Rock legende Ozzy Osbourne. Dit even voor de lezertjes die zo’n 20 jaar geleden de moeder aller reality shows, The Osbournes, gemist hebben.

  The Osbournes was in feite niks meer dan drie jaar lang een kijkje in het prettig gestoorde gezinsleven van het gezin Osbourne, en vooral in de V.S. was dit TV-concept totaal nieuw, en een doorslaand succes. Voor het keurige deel van de Amerikanen waarschijnlijk een welkome aanleiding om eens lekker schande te praten!

  Dochter Kelly was een 17-jarige opstandige punk-goth-puber toen de serie startte, en op de vleugels van het TV succes kreeg ze de kans om een album te maken: Shut Up. Een niet onaardige collectie vrolijke punkrock/pop liedjes, beetje dertien in een dozijn muziek in mijn ogen, nogal conventioneel is de meer diplomatieke term. Vooral de erg voor de hand liggende Kutkoffer van Madonna’s Papa Don’t Preach getuigt van een grote mate van gemakzucht.

  Dankzij alle TV-exposure verkocht het album niet slecht, maar toch beneden de verwachtingen van de platenmaatschappij, want een jaar na de lancering mocht Kelly alweer vertrekken. Ze maakte op een ander label nog een tweede album onder leiding van Linda Perry, waar de focus meer richting dance verschoof, en dat was het dan. Sindsdien beweegt Kelly zich in het circuit van de beroeps-bekende artiesten, met TV gastrolletjes, talentenshow jury’s, modeshows en liefdadigheid.

  Een van de weinige nummers op het Shut Up album dat er echt positief uitspringt in mijn ogen, is onderstaande Come Dig Me Out, al klinkt het wel heel erg als Courtney Love’s band Hole. Beslist geen slechte bron om van te jatten, maar wat ik al zei, het blinkt allemaal niet uit in orginaliteit. In die tijd werd het nummer veelvuldig gedraaid op de vrijdagavond van Kink FM, in de Underground Garage uitzendingen van Little Steven, en is daardoor ergens in mijn MP3 collectie terechtgekomen. Door het stoppen van Kelly’s platencontract is het nummer nooit volgens planning op single verschenen, maar gelukkig hebben we de video nog!

  deze post verscheen eerder op ondergewaardeerdeliedjes.nl

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  13/06/2022 - 23:31 23:31

  onderhoudende post! Ik heb die ozzy osbourne en zijn dochter maar eens opgezocht op het web en mijn aanvankelijke gegriezel over hun uiterlijke voorkomen overwonnen door de muziek, want die is zeker niet onaardig.

  Roel Zwaar
  Lid
  14/06/2022 - 11:11 11:11

  Ergens blijft bij mij de combinatie Ozzy en gebroken been onlosmakelijk verbonden. Net als het eten van oneetbare dieren trouwens.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN