More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Hip Hop by DJ Kool Herc

  Deze keer een iets andere RC Late Night Music dan normaal. Reden hiervoor is dat vandaag precies 44 jaar geleden DJ Kool Herc de eerste echte hip hop party heeft gegeven in een recreatieruimte van een appartementengebouw op Sedgwick Avenue in de Bronx, New York.

  Om de muziek die hij voor zijn gasten draaide beter dansbaar te maken, maakte hij de instrumentale gedeeltes van de platen langer door op twee draaitafels het instrumentale gedeelte precies op de break met elkaar te mixen, wat resulteerde in breakbeat. Vervolgens begon de Master of Ceremony (MC) al rijmend de boel aan elkaar kletsen et voila: Hip Hop was geboren.

  Niet iedereen is het overigens eens met deze lezing, maar vast staat wel dat in de zomer van 1973 er overal in de Bronx Hip Hop feesten werden gegeven. En vanaf dat moment was Hip Hop er om vervolgens nooit meer weg te gaan. Check hieronder een old school short waarin onder andere DJ Kool Herc gezellig keuvelt (al rijdend door de Bronx) over Hip Hop. Daaronder misschien wel de allerbeste Hip Hop track ooit van de beste Hip Hop groep ooit: Passin’ Me By van the Pharcyde. Voor de leuk, check vandaag even het logo van google om een interactief lesje hip hop te krijgen.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN