More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – Fokko & Aafke Romeijn – Goeroe

  Na ongeveer 3 seconden luisteren naar deze RCLNM roept u natuurlijk “Popular!”, maar denkt u vooral niet dat we hier met ordinair jatwerk van doen hebben. Dit is gewoon een prachtige ode aan die jaren 90 klassieker van Nada Surf, maar dan Nederlandstalig. Geen ordinaire koffer, maar een respectvol citaat.

  Dit nummer wordt al de hele week grijsgedraaid op Kink, die andere jaren ’90 klassieker die inmiddels 2 weken aan het uitzenden is. Gelijk maar even een recensie in een recensie: wat vinden we nou van dat nieuwe Kink? Nou, om kort te gaan: het overtreft mijn toch al hooggespannen verwachtingen. Een continue stroom puike kwaliteitsmuziek, tikje stevig natuurlijk, maar verder prima te doen op de werkvloer zonder fronzende wenkbrauwen van collega’s. De blik lekker op de toekomst gericht, dus lekker veel hedendaags, dus geen al te zware nadruk op het verleden. Goeie DJ’s, niet teveel gelul, en godzijdank geen hysterisch snikkende sidekicks. Anders dan het oude Kink nu met kort nieuws en fileberichten, dus ja, het klinkt wel heel erg als professionele radio, in positieve zin. Die Michiel Veenstra heeft er een dijk van een radiostation van gemaakt! Snel, een standbeeld voor die man! Nu Kink er weer is merk ik pas hoe erg ik ze gemist heb. Radio luisteren is gewoon weer leuk dankzij Kink! We geven ze 9 van de 10 sterren, gewoon omdat we nooit 10 sterren geven.
  Terug naar onze RCLNM gast Fokko, de band van frontman Fokko Mollema, die deze maand hun fantastische debuutalbum Stadaarnietzodoeiets de wereld in slingerde. 14 kneiters die een kruising vormen tussen het beste wat Nederland aan songtekst-schrijvers te bieden heeft (Spinvis, Lennaert Nijgh) en pakweg de gitaarmuziek van Nirvana. Alsof dat nog niet genoeg aanbeveling is. Snel, ga dat luisteren! In de video hoort en ziet u trouwens gastzangeres Aafke Romeijn, een van Sneerlands sympathiekste verschijningen op Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  15/02/2019 - 23:56 23:56

  nou, nou, prima muziekje daar niet van, maar tekstueel is dit toch wel een losse flodder.. lennard nijgh zou zich in zijn graf omdraaien..

  trackback
  25/02/2019 - 13:13 13:13

  […] is nu een week of drie uit, samen met single ‘Goeroe‘, die momenteel op KINK, 3FM en PinguinRadio wordt gedraaid. Dus dat is super! Als je precies […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN