More

  RECENTE POSTS

  RC Late Night Music – DMA’s – Believe

  In de winter van 2018 sloot ik de DMA’s in mijn hart vanwege het prachtige, licht bombastische indie-zomerhitje Dawning. Een zomerhit in de winter klinkt raar, maar niet als je weet dat de DMA’s uit Australië komen. Ze maken zeer smaakvolle emo-rock, en doen een beetje denken aan Oasis in hun beginjaren.

  Toen ik in diezelfde winter vervolgens op onderstaande cover stuitte beleefde ik een nog veel heftiger kippenvel-moment. De band nam het op in 2016 voor de Australische zender Triple J. en trad compleet uit hun comfortzone, zoals dat heet. De DMA’s gingen namelijk Cher’s discohit Believe te lijf, dat in 1998 tevens de grote doorbraak van het gebruik van auto-tune was, toen nog bescheiden en smaakvol toegepast. Uiterst sober en ingetogen uitgevoerd met twee akoestische gitaren en één zanger die zijn gebroken hart eruit lijkt uit te storten. De tekst, over het verwerken van een verbroken relatie, valt naadloos samen met de sobere muziek, en de subtiele snik in de zang blijft mijlenver verwijderd van het smartlappen niveau. Het resultaat gaat je gegarandeerd door merg en been. Tegenover Cher’s origineel is Believe door de DMA’s haast minimalistisch uitgevoerd, maar u weet: minder is meer.

  Dit artikel verscheen eerder op ondergewaardeerdeliedjes.nl

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  21/03/2019 - 21:38 21:38

  Wel iets beter dan de andere langzame covers op youtube (OMG! ook conchita wurst!) maar ik hou het toch maar op de up-tempo versie van oma Cher zoals die vroegah werd gedraaid in de clubs

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN