Courtney Barnett is natuurlijk de leukste vrouw van Australië op dit moment, en in het recente verleden zowel door ondergetekende als collega Toxt hier in de RCLNM onder uw aandacht gebracht.

Kurt Vile kent u natuurlijk van meesterwerkjes als dit, en de man is natuurlijk een beetje de Pete Best van TOP2000 kneiters War on Drugs, want hij verliet de door hem opgerichte band net voordat het megasucces kwam. Gelukkig is het met Kurt Vile solo allemaal nog goed gekomen. “I don’t wanna change but I don’t wanna stay the same”, zong Kurt al eens in het recente verleden. En “I wanna go out but I wanna stay home”, aldus Courtney. Het kon dan ook niet anders dan dat de twee een muzikale samenwerking zouden aangaan, en het resultaat is een fijn album getiteld Lotta Sea Lice, dat muzikaal voortborduurt op wat de twee solo al deden. Zowel Courtney als Kurt houden er een lekkere losse, nonchalante, wat slome muziekstijl op na, en dat is dus gelukkig niet veranderd. Wat wel opvalt is de toonzetting die opvallend positief is, ver van het regelmatig sombere werk van met name Kurt Vile. Deze twee weirdo’s hebben blijkbaar een positieve invloed op elkaar. En op U en mij!

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
2 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hangmatToxteth O'Grady Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Courtney…

hangmat
hangmat

Nice music! Maar to the point: ik vond deze link over de ontstaansgeschiedenis: “In 2015 droomde Kurt Vile van een vrouw uit Melbourne: Courtney Barnett (was het een NATTE droom?? zomaar een vraagje). Vervolgens schreef hij “Over Everything” over haar en stuurde het naar ze door (daar begint het al, walgelijk) . Hierna kwam Barnett met het voorstel om samen een project te starten,<=== leest ik het goed? Zullen we samen muziek maken? BedOELT ze DAT?? Zullen we samen de SnaREN betOKKELeN soms?? OF BEDOELEN ZE WAT ANDERS??!?! WALGELIJK!!