More

  RECENTE POSTS

  RC Helpdesk: Een dikkere huid kweken

  Aloha, lieve Retecoollezertjes. Hier niet Der Webmeister, want dat is een Brabo en daar moeten we niks van hebben hier. Welnee, uw dubbelpaspoortige roomblanke Taart hier, met een helpdesk over hoe u als witman een dikkere huid krijgt. Met dank aan Anna Steijn, die zich helemaal Anousha voelt en dat heeft niks met kleur te maken.

  Blijf Kalm

  Op het moment dat u gewoon lekker zit te schijten en ineens een website opent waarin u keihard een racist genoemd wordt die zich moet schamen wegens het slavernijverleden van Nederland, blijf dan kalm. U zult de neiging krijgen achterom te kijken en te hopen dat zelfs uw kak roomblank is om maar niemand tegen het hoofd te stoten, maar dit is niet nodig. Wetenschappers zijn het erover eens dat poep gewoon bruin is. Meestal. Of uw lever moet stuk zijn. Of u bent een zuigeling.

  ‘Godver, wit schoteltje moet geld. Racisme!’

  Kweek een dikkere huid

  Als u tijdens het kakken beschuldigd wordt van het slavernijverleden door een zekere Anna die zich enorm Anousha voelt, is het zaak een dikkere huid te krijgen. Dat doet u niet door zoals wijlen prins Bernhard of allerhande Nzumes of Nkili’s of in ieder geval geen Gerritsens neushoorns af te knallen ergens waar het mooi weer is, dat doet u door gewoon rustig door te kakken en te kijken of uw toiletrol (meestal wit) naast u hangt. Met de goede kant naar voren. U wilt niet dat uw maagdelijk blanke veegvel eerst zwarte strepen krijgt van de muur. Want ook dat zou racisme zijn.

  Foto: Racisme

  Dikkere huid

  U weet nu hoe uw pleerol zou moeten hangen, maar dat maakt uw huid niet dikker, kutnazi. Om een dikkere huid te krijgen moet u vooral NIET wat Anna, die zich erg Anousha voelt, doen. Dus vooral niet in de slachtofferrol kruipen en dan zeggen dat je dat helemaal niet doet. Want u heeft wit privilege. En zij niet. Dus ALLES wat u over haar zegt is racisme, en dat u gewoon een zwarte koffie bestelde betekent dat u het liefst iedereen met een kleurtje in de buik van een zeilschip naar Amerika wilt vervoeren, om ze vervolgens met een zweep te leren hoe je katoen plukt. Met je koffie. Smeerlap.

  Foto: Racistische neushoorn zonder hoorn daagt onschuldige Nzuma’s met machinegeweren uit.

  Huid

  Een dikkere huid kweken doe je overigens ook door gewoon als een gek mensen te gaan bedreigen op de interweb. Dat u een Twitteraccount opent en dan heel hard tegen Sylvana Simons gaat roepen dat ze zwart is. Dan komt u voor de rechter. Wordt u hard van. Die witmensen hebben een witte huid gekweekt door compleet gek te gaan. Die zijn al af, eigenlijk. Maar mocht u zo ver gaan dat u door uw acties in de gevangenis terecht komt, wordt u nog harder. En als u het niet wordt, wordt de penis van iemand anders van onbestemde huidskleur het wel zodra u de zeep laat vallen. Dat is ook uw witte privilege. En uw genderneutraliteit. Whatever. In onze optiek bent u een totaaldebiel als u mensen niet mag wegens hun al dan niet aanwezige pigment.

  ‘Did you just assume my gender?’ – ‘Oh HELL YEAH!’

  Dik

  Alles is natuurlijk racisme, dat zit er dik in. Elke blanke heeft uiteraard het liefst een plantage vol zwarte mensen, maar gelukkig heeft Anna, die zich liever Nzume noemt, een witte vriend. Dus racisme heeft ze niet. Ze vindt slechts dat u en ik ons moeten schamen omdat we pigmenteel uitgedaagd zijn. Want slavernijverleden enkele generaties geleden. Een verwerpelijke ‘traditie’ die de westerse wereld heeft uitgebannen, in tegenstelling tot andere delen van de wereld. Schrijver dezes gokt zomaar dat Anna jonger is dan hij, en zo niet, welke lotion moet ik hebben? Maar indien deze redacteur zelfs vijf jaar ouder zou zijn dan Anna, die zich liefst Anousha Nzume noemt, dan nóg kent hij niemand die met een enorme VOC-mentaliteit slaven verhandelde tussen hier en weet-ik-waar. Waarom ik me dus zou moeten schamen is me een raadsel.

  Foto: niemand van de Retecool of ook maar iemand eraan gelieerd. Wel op de foto: SCHAAM JE, BLANKE!

  Privilege

  U en ik moeten ons vooral schamen voor ons witte privilege. Hier kan zelfs de Retecool u niet bij helpen. Wellicht kunt u proberen naar de prestigieuze The New York Performance Works of het net zo prestigieuze The Barrow Group te gaan om daar toneelstukjes te leren spelen. Zoals Anna, die het zo kut had allemaal. Ze moest altijd achterin de toneelbus zitten en.. Wacht. Nee. Dat was Anna helemaal niet. Anna wijst ons erop dat we allemaal een wit puntmutsje hebben. Kak, Mijn witte breintje is wat traag.

  ‘KUT, ALLES IS KUT! JOUW SCHULD!’ – ‘Doe eens rustig mevrouw Ste’… ‘NEE! RAKSIST! MET JE WITTE KOLONISTENHOOFD!’

  Talkshows

  Ons advies is echter aan alle kanten: ga in elke talkshow zitten met je prestigieuze opleiding en je zilveren lepel in je bek en daar mekkeren over dat ALLES racisme is. Neem ook een exotische naam aan. Dan komt alles goed, lieve witmens.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  19/04/2017 - 23:01 23:01

  Maar lieve Taart, ook jij kunt een zwarte identiteit claimen, zodat het Nederlandse slavernijverleden in Suriname en de Antillen tenminste niet meer jouw schuld is, maar gewoon die van de Ghanezen, wat gewoon negers zijn met een witte identiteit, weetjewel. En als je dan ook je mannelijke identiteit inruilt voor die van een transgender cavia, dan heb je ook geen mannelijke privilege meer. Kun je nooit meer achteruit inparkeren, maar daar heb je als cavia toch niets aan…

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Monade
  20/04/2017 - 09:00 09:00

  Doet een verkeersregelaar aan trafficking van personen? Hij geeft aanwijzingen waar mensen naartoe moeten en heeft mandaat om dat af te dwingen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  20/04/2017 - 08:45 08:45

  Mijn voorouders hebben nooit de zee gezien, die hebben ook nooit in slaven gehandeld.
  Ze hebben enkel gezegd dat ze Aries zijn. En Arbeitslager gebouwd voor hen, die niet weten wat werken is.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  20/04/2017 - 10:16 10:16

  Omdat arbeid vrij maakt, je weet toch.

  Bismarck
  20/04/2017 - 10:20 10:20

  Gelukkig zijn racistische moorden nooit terrorisme.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  20/04/2017 - 21:32 21:32

  Dat viel mij ook op ja. Man vermoord anderen uit haatzuchtige ideologie, de politie benadrukt dat het niet om een terrorist gaat.

  Ik begrijp wat ze bedoelen, maar het woord terrorist verliest nogal snel zijn waarde hier.

  Sjofels de Pofels
  20/04/2017 - 10:35 10:35

  soms leggen handpoppen het gewoon het beste uit..

  https://www.youtube.com/watch?v=RovF1zsDoeM&list=RDRovF1zsDoeM#t=210

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Sjofels de Pofels
  20/04/2017 - 12:36 12:36

  Zo ontzettend mee eens dit. Mensen hebben vooroordelen, zo werken mensen nu eenmaal. Je hoort mensen te beoordelen op hun acties, want daar hebben mensen daadwerkelijk controle over.
  Politieke correctheid maakt elke discussie onmogelijk.

  bla
  bla
  20/04/2017 - 10:57 10:57

  moet ik me nu zwa gaan noemen? of bru?

  Hoofdmeester
  21/04/2017 - 01:06 01:06

  In mijn kelder is iedereen slachtoffer. Man, vrouw. Blank, zwart. Dik, dun. Aan het kruis geketend, de genade van de zweep afwachtend maakt iedereen gelijk. Er is dan maar één verschil: zij die huilen van genot en zij die huilen van spanning. Ik nodig Anna S./Anousha N. uit om aan het kruis plaats te nemen, om dan eens verdiend in de slachtofferrol te kunnen kruipen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN