More

  RECENTE POSTS

  RC Docu: Het Eindspel

  Dat we er allemaal aangaan mag u als vaste lezer van Retecool totaal niet verbazen. Maar meestal gaat het dan om het einde der tijden, een alieninvasie of ander dergelijk geneuzel. Maar weinig keren gaat het over het financiële systeem wat op ontploffen staat.

  En daar gaat deze RC Docu van vanavond over. Hij is heet van de naald cloud, want over 45 minuten hier online. Hieronder de halve minuut trailer, heeft u nog net even tijd om langs de Appie te rijden voor wat makkelijk-en-snel voer. Geheime tip: koop augurken. Mocht je die al in huis hebben en geen drie kwartier kunnen wachten om het vijf graden warmer te krijgen, klik dan hier. Want uiteraard hebben we hem voor de release al.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Boer Harm
  Boer Harm
  Gast
  01/09/2020 - 11:11 11:11

  Mooi stukje geouwehoer hoor. Wat mij niet helemaal duidelijk wordt is waarom vertrouwen op goud in een kluis beter is dan andere vormen van vertrouwen…. Aan dat goud heb ik toch ook geen ene donder? En dat is toch net zo goed alleen iets waard omdat wij dat met z’n allen geloven.

  Ik persoonlijk zie veel meer in een financieel systeem gebaseerd op suikerbieten

  Was dit een kijktip van Xaderp?

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Boer Harm
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Boer Harm
  01/09/2020 - 15:20 15:20

  Kennelijk wordt de kans dat iemand ergens in 1 keer een enorme zo op te scheppen goudader aanboort waardoor het nog maar half zo zeldzaam is een stuk kleiner geacht dan de kans dat iemand zomaar 100 miljoen miljard extra gratis geld met 1 druk op de knop creëert.

  Het nadeel van suikerbieten is dat je broekzak er snel van uitscheurt. Voordeel is dat criminelen na een ramkraak er met een trekker met aanhanger minder snel vandoor zijn. Bovendien spreekt het idee dat ik mijn pensioenvoorziening gewoon in de achtertuin kan kweken ook wel aan.

  Joshua
  Joshua
  Gast
  Antwoord aan  Boer Harm
  01/09/2020 - 15:27 15:27

  Boer Harm, studeerde blijkbaar economie op de klompenshool? Suikerbieten geef je aan de varkens als voer, verwerkt het tot suiker of alcohol en eet of zuipt het op, moet je eens proberen met edelmetalen. Ene, toch even naar de (bijna dagelijks) stijgende goud/zilverprijzen idem grafieken kijken, daar kan je met je te baseren op suikerbieten, een puntje aan zuigen he!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Joshua
  01/09/2020 - 16:31 16:31

  Het feit dat de goudprijzen nu juist stijgen vind ik persoonlijk weer een slechte indicator dat het een stabiele belegging is.

  morc
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  18/09/2020 - 14:23 14:23

  Maar Ds, het hangt van je perspectief af, he. Wat is er instabiel? ons geld, of goud? Ik gok toch meer dat ons geld instabiel is.

  Sicktheo
  Antwoord aan  Boer Harm
  01/09/2020 - 22:54 22:54

  Speculeren met aubergines is ook al niet succesvol gebleken.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  01/09/2020 - 17:39 17:39

  Het einde van de Dollar is al meerdere keren voorspeld en telkens afgewend.
  Als Trump herkozen wordt is de kans erop inderdaad weer groter geworden.
  Het klinkt aardig om de VS een loer te draaien en de Dollar de rug toe te keren, maar de chaos gaat veel problemen opleveren en op langere termijn zal het een toename van Chinese invloed betekenen; iets waar je ook niet blij mee moet zijn.
  Ideaal zou een grotere rol van de Euro zijn, gekoppeld aan Noord-Europese zuinigheid. Maar dat is in de huidige tijd waarbij populistische potverteerders (hoge uitgaven; lage belastingen) de wind uit de zeilen gehaald moet worden en Corona-leningen de pan uitrijzen niet echt realistisch.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN