More

  RECENTE POSTS

  RC Docu: Children Underground

  Vanmorgen postte ik al over de Europese Unie bewoners die al decennia in oude rioolbuizen onder de straten van Boekarest wonen. Maar in 2001 is er door Edet (serieus) Belzberg al eens een bijna twee uur durende documentaire gemaakt over vergeten kinderen die in een metrostation van Boekarest wonen. Deze, eveneens, ontluisterende documentaire staat in zijn geheel op youtube en nu dus hier onder het kopje “meer”. In de documentaire worden vijf kinderen gevolgd in de leeftijd van 8 tot 16 jaar tijdens hun zoektocht naar verse blikken verf om high te worden. Nu 13 jaar later gaat het met de meeste kinderen uit deze documentaire overigens niet veel beter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  majava, ook hier.
  22/05/2014 - 20:59 20:59

  Ik zal eens kijken morgen of ik wat oude fotootjes kan scannen, want zo rond de tijd dat deze docu is opgenomen kwam ik ook regelmatig in Roemenie. Ik ben ook ‘ondergronds gegaan’ daar en dat bedoel ik dus letterlijk. Ik ken de straatjeugd, hun problemen, de mensen die ze proberen te helpen en hoe uitzichtloos het is. Het verbaasd me niet dat er weinig tot niets veranderd is sinds toen.

  Mijn werk uit die tijd zorgt er nog altijd voor dat ik helemaal niets als vanzelfsprekend zie. Als ik bijvoorbeeld onder de douche ga, dan denk ik regelmatig wat een enorme luxe het is dat we een kraan hebben waar gewoon schoon, warm water uit komt.

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  22/05/2014 - 21:05 21:05

  Echt heftig dit! Ik ga binnenkort op rijbewijsvakantie naar Roemenië, maar dat staat nu in een geheel ander daglicht. Wat Majava zegt heb ik ook. Ik weet wat het is om arm te zijn. Ik geniet vol op van de kleinste dingen, maar er is wel arm hier en arm daar.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN